Sari la conținut

Lista alimentelor congelate care trebuie evitate. Duc la boli cardiovasculare și diabet

Sursă foto: Pixabay
Trei produse pot fi considerate cele mai periculoase pentru congelare din punct de vedere al sănătății

În ultimii ani, tot mai multe persoane preferă să cumpere mâncare semipreparată pe care să o depoziteze în congelator pentru că este mai ieftină și uşor de gătit.

Nutriţioniştii atrag însă atenţia că acesr tip de produse alimentare vin la pachet cu pericole pentru sănătate pe termen lung, recomandând consumarea lor în cantități mai mici.

Nutriționista Signe Svanfeldt, de la Lifesum, a explicat pentru „The Sun” că sunt o mulțime de produse de pe culoarele mai reci ale supermarketurilor care pot fi grozave pentru sănătatea noastră. Dar sunt și altele care pot cauza mari probleme de sănătate dacă sunt consumate în cantități mari.

„Există o mulțime de opțiuni grozave, pline cu nutrienți și fibre alimentare, inclusiv pâine congelată din cereale integrale, legume, fructe și fructe de pădure. Cu toate acestea, există și unele alimente congelate care au un conținut destul de scăzut de nutrienți, în timp ce sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat. Ar trebui să ne propunem să le mâncăm în cantități mai mici, deoarece s-a demonstrat că un aport ridicat de aceste alimente crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate”, a precizat Signe Svanfeldt.

7 alimente congelate care trebuie evitate

Aceasta a identificat și șapte alimente congelate care trebuie evitate. Pizza este unul dintre ele. Deși sunt delicioase, chiar și cele congelate, acestea sunt adesea acoperite cu carne procesată.

„Acestea sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care dacă sunt consumate în cantități excesive sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a spus Signe.

alimente
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Și produsele de patiserie sunt pe lista nutriționistului, care susține că sunt de obicei bogate în grăsimi saturate. „Acest lucru crește riscul de boli cardiovasculare și adaos de zahăr, care ar putea crește riscul de diabet de tip 2 și obezitate”, a adăugat ea, potrivit sursei citate de adevarul.ro.

Trebuie avut grijă și cu alimentele prăjite care au fost congelate. De asemenea, și cârnații pot fi o problemă, pentru că tind să fie bogați în grăsimi saturate, precum și în sodiu, mai susține aceasta. Dacă sunt consumați în cantități mari, cârnații sunt asociați cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate.

Deși sunt rapide și convenabile, și mesele gata preparate, dacă sunt consumate în cantități mari, sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate. De pe lista alimentelor congelate de evitat nu lipsesc nici cartofii prăjiți sau plăcintele.

Alimente care nu ar trebui congelate niciodată

Medicii spun că există trei alimente care nu ar trebui niciodată congelate. De exemplu, ouăle crude. Atunci când sunt congelate, lichidul din interior se extinde, provocând fisuri în coajă. Chiar și o mică fisură poate permite bacteriilor să pătrundă și să se înmulțească, făcând oul periculos pentru consum. Dacă totuși vrei să congelezi ouăle, este recomandat să le spargi și să le depozitezi în recipiente ermetice.

Brânzeturile moi sunt și ele pe lista alimentelor care nu ar trebui congelate. Congelarea le schimbă complet structura, iar după decongelare acestea își pierd gustul și devin susceptibile la contaminarea bacteriană.

În final, recongelarea cărnii, peștelui, păsărilor de curte și fructelor de mare decongelate este absolut interzisă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel