Din cuprinsul articolului
Ateroscleroza este o afecțiune ce descrie, în câteva cuvinte, depozitarea de grăsimi de-a lungul vaselor de sânge. Aceasta cauzează blocarea arterelor și limitează circulația sângelui.
Conform Healthline,o serie de alimente pot preveni blocarea arterelor și pot îmbunătăți circulația sângelui. Pacienții care suferă de ateroscleroză sunt în pericol de a dezvolta afecțiuni grave, dacă boala nu este tratată. Cu toate acestea, există și variante naturale care te pot ajuta în lupta cu ateroscleroza.
Peștele
Peștele este plin de nutrienți esențiali, inclusiv grăsimi omega-3. Omega-3 poate reduce riscul de ateroscleroza, întrucât reduce inflamația cauzată de aderența nefirească dintre celule.Mai mult de atât, unele studii au arătat că persoanele care consumă pește în mod regulat sunt asociate cu un risc redus de a dezvolta această afecțiune.
Citricele
Citricele conțin o varietate largă de vitamine, minerale și antioxidanți, inclusiv flavonoide. Flavonoidele sunt responsabile pentru reducerea inflamației și ajută la prevenirea radicalilor liberi dăunători. Drept urmare, citricele sunt considerare benefice impotriva aterosclerozei.
Fasole
Fasolele conțin o cantitate mare de fibre, elemente esențiale pentru o inimă sănătoasă. O dietă bogată în fibre este asociată cu un risc scăzut de a dezvolta probleme cardiovasculare, precum ateroscleroza. Fasolele echilibrează nivelul de colesterol, fapt promițător în prevenirea blocării arterelor.
Roșiile
Roșiile au un complex de vitamine și nutrienți, însă subtanța cunoscută pentru beneficiile asupra sănătății cardiovasculare este licopenul. Licopenul este un colorant vegetal din familia carotenoidelor și este asociat cu reducerea inflamației și echilibrarea colesterolului.
Cacao și ciocolata neagră
Produsele din cacao pură și ciolocata neagră sunt recunoscute pentru beneficiile asupra sănătății cardiovasculare. Componentele din cacao și ciocolata neagră reduc inflamația de la nivelul arterelor și poate îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor cu ateroscleroză. De asemenea, ciocolata neagră reduce semnificativ riscul de atac cerebral și diabet.