Din cuprinsul articolului
Cele mai comune deficiențe de nutrienți sunt de fier, iod și vitamina A. Le puteți combate fără să apelați la suplimente alimentare cu ajutorul alimentației.
Fierul este un element important și ajută la transportarea oxigenului în întreg corpul. Fără fier celulele ar fi deprivate de oxigen și vor apărea simptome precum oboseala, iritabilitatea, dificultățile de respirație.
Peste 2 miliarde de oameni suferă de anemie cauzată de lipsa de fier. Iată ce alimente pot combate anemia:
Adulții au nevoie de 8-10 mg de fier pe zi. Copiii în creștere și femeile însărcinate au nevoie de mai mult fier. De reținut: vitamina C ajută la absorbția fierului în organism.
Iodul joacă un rol important în producerea hormonilor tiroidieni. În schimb, acești hormoni reglează diferite procese metabolice. Cum corpul nu poate produce iod, trebuie inclus în dietă. Lista alimentelor bogate în iod cuprinde:
La fel ca și în cazul iodului și fierului, deficiența de vitamina A este cauzată tot de alimentație și poate fi rezolvată tot cu ajutorul unor alimente.
Consumul regulat de morcovi, cartofi dulci, legume cu frunze verzi, pește, caise uscate și pepene galben ajută la obținerea necesarului zilnici de vitamina a (5000 IU )
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…
În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…