Din cuprinsul articolului
Cele mai comune deficiențe de nutrienți sunt de fier, iod și vitamina A. Le puteți combate fără să apelați la suplimente alimentare cu ajutorul alimentației.
Fierul este un element important și ajută la transportarea oxigenului în întreg corpul. Fără fier celulele ar fi deprivate de oxigen și vor apărea simptome precum oboseala, iritabilitatea, dificultățile de respirație.
Peste 2 miliarde de oameni suferă de anemie cauzată de lipsa de fier. Iată ce alimente pot combate anemia:
Adulții au nevoie de 8-10 mg de fier pe zi. Copiii în creștere și femeile însărcinate au nevoie de mai mult fier. De reținut: vitamina C ajută la absorbția fierului în organism.
Iodul joacă un rol important în producerea hormonilor tiroidieni. În schimb, acești hormoni reglează diferite procese metabolice. Cum corpul nu poate produce iod, trebuie inclus în dietă. Lista alimentelor bogate în iod cuprinde:
La fel ca și în cazul iodului și fierului, deficiența de vitamina A este cauzată tot de alimentație și poate fi rezolvată tot cu ajutorul unor alimente.
Consumul regulat de morcovi, cartofi dulci, legume cu frunze verzi, pește, caise uscate și pepene galben ajută la obținerea necesarului zilnici de vitamina a (5000 IU )
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…