Din cuprinsul articolului
Somnul este o componentă esențială pentru un organism sănătos. Este la fel de important ca o dietă echilibrată și densă în nutrienți, deoarece somnul este modul natural al organismului de a se reface. Atunci când dormiți 14 ore după mai multe zile de stres, corpul dumneavoastră vă spune că are nevoie să se reîncarce. Scopul este de a menține un program de somn regulat pentru a vă menține sănătatea mentală și fizică în formă maximă.
Mulți oameni nu înțeleg că alimentele pe care le consumați vă pot influența obiceiurile de somn. Anumite alimente vă pot ține treaz noaptea, în timp ce alte alimente vă pot adormi și vă pot ajuta să vă bucurați de un somn odihnitor. În loc să apeleze la alimente, oamenii recurg de obicei la suplimente care pretind că relaxează corpul sau calmează mintea. Nu criticăm suplimentele, deoarece acestea sunt ocazional necesare dacă nu consumați alimente care să conțină acele substanțe nutritive specifice. Și cu siguranță aveți nevoie de anumiți nutrienți pentru a menține un somn sănătos.
Ei bine, nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la suplimente pentru a avea un somn bun. Avem cele mai bune substanțe nutritive pentru a vă ajuta să adormiți.
Găsit în cartofii dulci, semințele de cânepă, migdale, semințe de dovleac, banane, semințele de chia și iaurt, triptofanul este precursorul producției de serotonină.
Serotonina, care este un neurotransmițător, este un precursor al melatoninei, un hormon pe care creierul dumneavoastră îl produce pentru a vă regla ritmul circadian.
Vitamina soarelui, cunoscută și sub numele de vitamina D, are rolul de a regla hormonii, de a îmbunătăți sănătatea oaselor, de a stimula funcția imunitară și contribuie la un somn bun.
Nivelurile scăzute de vitamina D au fost asociate cu somnolența diurnă sau cu niveluri scăzute de energie. În timp ce alimentele îmbogățite și ciupercile conțin vitamina D, cea mai bună modalitate de a o absorbi este prin absorbția luminii solare naturale. Bucurați-vă de soare în timpul zilei pentru a dormi mai bine noaptea.
Un sistem nervos relaxat poate ajuta la scăderea răspunsului organismului la stres, ceea ce contribuie la un somn mai liniștit.
Vitamina B6 ajută la relaxarea sistemului nervos prin faptul că ajută la transformarea 5HTP în serotonină.
În plus, vitamina B6 ajută la eliberarea glandelor suprarenale de stres, ceea ce poate favoriza un somn mai bun.
Adăugați mai multă vitamina B6 în alimentația dumneavoastră consumând mai multe roșii, spanac, kumara, banane, nuci și avocado.
O mulțime de oameni iau suplimente de melatonină pentru a adormi mai ușor. La fel ca triptofanul, melatonina este un hormon care reglează ciclul somn/veghe.
Din moment ce există atât de multe suplimente de melatonină, oamenii nu apelează la alimente pentru acest hormon. După cum se pare, consumul de alimente cu melatonină poate ajuta, de fapt, corpul tău să producă mai multă melatonină.
Alimentele bogate în melatonină includ cireșele amare și nucile, în timp ce alimentele care stimulează producția de melatonină includ bananele, ananasul și portocalele.
Din păcate, majoritatea oamenilor nu consumă suficiente alimente bogate în magneziu. Acesta joacă mai multe roluri în organism, unul dintre ele fiind acela că ajută la relaxarea organismului prin combaterea hormonilor de stres.
Majoritatea persoanelor cu un nivel ridicat de stres sunt adesea deficitare în magneziu și, ca urmare, nu se pot relaxa.
Rețineți că băuturile cu cofeină vă pot scădea nivelul de magneziu, așa că evitați aceste băuturi (sau limitați consumul) dacă doriți să dormiți mai bine și să vă mențineți un nivel sănătos de magneziu.
Alimentele excelente bogate în magneziu includ migdalele, caju, nucile de Brazilia, semințele de dovleac, pudra de cacao crudă, avocado, spanacul și quinoa.
Potrivit mai multor studii, tulburările ciclului de somn cu mișcări rapide ale ochilor (REM) pot fi legate de deficiențele de calciu.
Cele mai multe vise au loc în timpul somnului REM, iar creierul este cel mai activ în această etapă a somnului. Atunci când oamenii nu au suficient somn REM, pot întâmpina dificultăți în învățarea sarcinilor complexe.
Majoritatea experților cred că acest lucru se datorează activității cerebrale intensificate din timpul acestei stări, iar lipsa acesteia afectează învățarea.
Creșteți nivelul de calciu prin consumul de frunze de muștar, semințe de susan, varză kale, varză și legume de mare.
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…