Din cuprinsul articolului
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, despre planta care ușurează digestia.
„Mâncați cât se poate mai mult mărar.
Dacă îl aveți în grădini și aveți de unde să-l luați e și mai bine.
Există câteva sfaturi foarte bune la ce ajută
În primul rând, este un foarte bun antioxidant, are foarte multă vitamina C.
În al doilea rând, susține foarte bine partea digestivă.
Cei care au o sensibilitate a stomacului, cu nervozitate la stomac, probleme intestinale sau dereglări pe neuro vegetativ.
Este foarte bun și el verde, dar și ceaiul. Ajută foarte bine relaxând mușchii stomacali și mușchiul intestinal, inclusiv strânge gazele.
Este foarte bun pentru ochi pentru că are luteină foarte multă și ne ajută pentru vedere.
E bine de băut ceaiul pentru că e foarte bun și reglează foarte bine.
Este și antibacterian pentru că are puterea asta și se poate lupta cu foarte multe infecții.
Un alt beneficiu, îmbunătățește foarte mult funcția mușchilor cordului”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse.
Mararul este o planta si, ca atare, energia sa deriva in principal din carbohidrati. De asemenea, ofera un minim de grasimi si proteine nesaturate in cantitati de aproximativ 4%, dar bogatia sa nutritiva consta in varietatea de vitamine si minerale pe care le poseda. Printre micronutrientii sai se remarca prezenta potasiului, calciului si fosforului in cazul mineralelor, iar printre vitamine predomina prezenta vitaminei A si a vitaminei C cu functie antioxidanta, precum si a vitaminelor din grupa B, in care cel mai abundent este acidul folic.
Mararul este o sursa buna de mangan, un mineral esential care contribuie la functionarea normala a creierului, a sistemului nervos si a metabolismului zaharului si grasimilor. In plus, mararul proaspat furnizeaza intre 1% si 2% din doza zilnica recomandata de calciu, cupru, magneziu, potasiu, riboflavina si zinc. In ceea ce priveste semintele de marar, acestea au multe beneficii nutritionale similare. O lingura (6,6 grame) de seminte furnizeaza 8% din doza zilnica de calciu, 6% fier si 1-5% magneziu, mangan, fosfor si potasiu.
Flavonoidele, cum ar fi cele gasite in marar, s-au dovedit a proteja sanatatea inimii datorita proprietatilor lor antioxidante si antiinflamatoare puternice. Cu toate acestea, este important de remarcat faptul ca majoritatea studiilor care analizeaza efectele mararului asupra sanatatii inimii au folosit extracte. Prin urmare, nu este clar cat de proaspat sau uscat trebuie sa fie mararul astfel incat sa fie benefic pentru sanatatea inimii.
De fapt, mai multe studii la animale care aveau diabet zaharat au aratat o imbunatatire semnificativa a nivelului de zahar din sange in repaus alimentar, cu doze zilnice de extract de marar. Conform specialistilor, mararul poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge prin stimularea producției de insulină. Cercetarile efectuate pe oameni sunt insa limitate.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…