Din cuprinsul articolului
Beneficiile făinei de hrișcă. Lidia Fecioru dezvăluie „Secretul paharului cu apă”
Spre deosebire de grâu, hrișca nu conține gluten și ajută la o mai bună circulație cardiovasculară, regland presiunea arterială. Hrișca are conținut bogat de flavinoizi și magneziu. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, la Antena 3, despre beneficiile și avantajele acestei pseudocereale.
„Făina de hrişcă o putem face şi noi la maşina de râşnit cafea, dar există în magazin, ambalată. Se spune că este un panaceu bun la foarte multe, spuneam pentru glanda tiroidă de un pahar de făină de hrişcă, un pahar de miez de nucă şi un pahar de miere, care e bună pentru noduli tiroidieni şi o tiroidită polinodulară mărită.
Numai să nu avem diabet. Să fim foarte atenţi. Dar uite, pentru cei care au diabet, se poate pune o lingură de făină de hrişcă într-un iaurt şi mâncat dimineaţă, pe stomacul gol, amestecate. Se pot pune de seara şi dimineaţa o mănânci. Reglează glicemia, e foarte bună pentru tot ce înseamnă tractul digestiv şi o fiere mai puturoasă.
Nu e obligatoriu să luăm un medicament, sunt lucruri pe care le putem ameliora din alimentaţie”, a declarat Lidia Fecioru.
Făina de hrișcă are numeroase beneficii, nu doar în alimentație
- Făina de hrişcă e foarte bună chiar dacă nu avem un praf de dat pentru bebeluşi între picioruşe când se opăreşte.
- Făina de hrişcă, dată printr-o sită mai deasă, poate fi folosită pentru iritaţii. Şi pentru oamenii care se freacă între picioare, e foarte bună.
- Se mai poate face pentru arsuri. Făina de hrişcă se amestecă cu apă până se face o pastă şi se pune pe locul unde ne-am ars. Se poate amesteca şi cu miere pentru că şi mierea e foarte bună pentru arsuri.
Lidia Fecioru. Secretul paharului cu apă
Pe lângă beneficiile multiple ale făinei de hrișcă, Lidia Fecioru a dezvăluit și „secretul paharului cu apă”. Despre ce este vorba și la ce ne poate ajuta.
„Şi aş mai vrea să mai dau secretul paharului de apă. E bine ca în fiecare seară, înainte de somn, înaine de a ne pune la somn, să luăm un pahar de apă, nu contează cât de mare e, de pildă câtă apă vrem să bem. Este paharul dorinţelor.
Se ia paharul în mână, cu ochii închişi dar îndreptaţi către în sus, adică spre cer. Ţinând paharul în mână, ne punem o întrebare sau o dorinţă. Dacă vrem un răspuns la întrebare, întrebarea trebuie să o punem foarte strict, să fie foarte bine aranjată, ţintită pe problemă.
Şi să bem cu înghiţituri mici apa din pahar, gândindu-ne numai la acea întrebare pe care am pus-o sau răspuns la ceva care ne interesează. Apa este informaţie, noi transmitem şi o ducem în interior. Corpul nostru reface. Şi pentru sănătate. O descânţi”, a dezvăluit celebrul bioenergoterapeut.