Lidia Fecioru dezvăluie cel mai bun remediu pentru tratarea picioarelor umflate

Multe persoane se confruntă cu edeme în zona membrelor inferioare. Medicii spun că picioare se umflă atunci când are loc o dilatare a ţesuturilor şi pot fi afectate gleznele, labele picioarelor, gambele sau coapsele. 

Retenţia de lichide este principala cauză a apariţiei acestei probleme. Această inflamare a ţesuturilor poartă numele de edem periferic şi este asociat cu o serie de factori care ţin de stilul de viaţă. De asemenea, apariţia sa poate fi legată de  şederea prelungită pe scaun sau în picioare, precum şi de purtarrea de încălţăminte mai puţin confortabilă.

Remediul natural simplu

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un remediul natural simplu care ajută la tratarea picioarelor umflat şi nu numai.

„Acest remediu este pentru persoanele care suferă de picioare umflate, tensiune arterială ridicată sau nisip la rinichi. E un amestec de suc de ceapă cu miere, în proporții egale.

Ceapa este bogată în zahăr și vitamine, în special vitamina B, precum și în minerale esențiale precum fosfor, fier, iod, bor și magneziu.

Remediul este util pentru reglarea tensiunii arteriale și eliminarea surplusului de lichid din corp. Se consumă o lingură din acest amestec de trei ori pe zi.

Cei care suferă de pancreatită, probleme la vezica biliară sau ulcer stomacal nu ar trebui să consume această soluție, deoarece ar putea agrava aceste afecțiuni”, a spus Lidia Fecioru la Antena3 CNN.

surs foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce cauzează retenția de apă în organism

Motivele sunt multe şi în unel cazuri cu efecte periculoase. De exemplu, decompensarea cardiacă, problemele pulmonare, afecţiunile hepatice. De asemenea, problemele cu circulația venoasă pot fi o cauză. Apoi, dacă există cheaguri de sânge, acestea pot împiedica expulzarea apei.

Dar cele mai comune cauze sunt sedentarismul şi somnul insuficient. De aceea, medicii recomandă activităţile fizice moderate regulate pentru tonifierea limfatică. Totodată, est necesară o hidratare adecvată, pentru că s-a demonstrat că, dacă bem puțină apă, organismul poate reține apă pentru a menţine funcţiile organelor principale.

Un alt aspect important este evitarea consumului exgerat de alimente şi produse cu efect diuretic, precum cofeina. În plus, medicamente diuretice trebuie luate cu prudență, doar în zozele recomandate de medic.

Recent Posts

Soția lui Gigi Mulțescu, acuzații dure: „Al doilea vaccin anti-covid l-a distrus”. Ce a dezvălui femeia

Soția lui Gigi Mulțescu, acuzații dure: „Al doilea vaccin anti-covid l-a distrus”. Antrenorul Gigi Mulțescu, în…

24 de minute ago

Ce este retinopatia diabetică? Tipuri, simptome, prevenție și tratament

Retinopatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează retina, partea din spate a ochiului…

54 de minute ago

Aceste 4 alimente ultraprocesate pot crește riscul de diabet mai mult decât altele

Alimente ultraprocesate care cresc riscul de diabet. Recent, cercetătorii din Marea Britanie au identificat cele patru…

o oră ago

Horoscop 17 septembrie. Gemenii nu sunt pe fază și pierd șanse importante, iar Peștii vor fi suprasolicitați la muncă

Horoscop 17 septembrie 2024. Zi cu oportunități de neratat pentru nativii din Leu, Fecioară și…

2 ore ago

Clipe de groază pentru Maia Sandu. A prins cutremurul în direct, într-o emisiune TV. Reacție neașteptată a președintei Republicei Moldova/// VIDEO

Clipe de groază pentru Maia Sandu. A prins cutremurul în direct, într-o emisiune TV. Reacție…

2 ore ago

Apa nu vindecă mahmureala. Află de ce simți în continuare durere de cap, greață și epuizare

Apa nu vindeca mahmureala. Există mitul potrivit căruia consumul de apă după o noapte de băutură…

3 ore ago

Citeste si: