Din cuprinsul articolului
Ficatul este un organ esențial pentru corpul nostru, întrucât acesta acționează precum un filtru. Tot ceea ce consumăm este procesat de acest organ.
Prin urmare, ficatul poate fi copleșit de acumularea toxinelor și substanțelor dăunătoare.
Metalele grele fac parte din categoria substanțelor foarte periculoase, motiv pentru care este important să evităm pe cât de mult posibil sursele cunoscute de metale grele.
De asemenea, poți încerca și un remediu puternic pentru a curăța ficatul de metale grele în mod eficient.
Cum îți cureți ficatul de toxine și metale grele?
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, dezvăluie la Antena 3 o rețetă cu stafide, benefică pentru curățarea ficatului de substanțe dăunătoare, inclusiv de toxine grele.
„Luăm stafidele, se iau două pahare cu apa și 150 grame de stafide. Le spălăm bine și le punem la fiert. Le fierbem 20 de minute, le lăsăm până dimineață șă stea în acea zeamă fiartă, dimineață strecurăm și bem ceaiul de stafide, practic.
Îl bem dimineața, pe stomacul gol și putem mânca după 15-20 de minute. Încercăm ca în această perioadă, cât bem această băutură miraculoasă, să nu bem lapte, să evităm lactatele cât se poate.
Restul stafidelor le putem întrebuința în orice.
În primul rând ajută la curățarea ficatului de acele metale grele.
Se face 4 zile pe lună, nu foarte des, îl pregătim de seara pentru dimineață „, a precizat Lidia Fecioru”în cadrul rubricii Leacul Zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, potrivit sursei citate.
Supa, un aliment minune pentru detoxifierea organismului
Mihaela Bilic, expert în nutriție, dezvăluie pe o rețea de socializare faptul că supa se află pe lista celor mai bune alimente pentru detoxifiere.
„Poate credeți că glumesc când spun că nu e nevoie să cheltuim banii pe nutriționiști și programe detox. Cu supă/ciorbă puteți obține rezultate acasă, la voi în bucătărie.
Nu știți ce preparate să mâncați, în ce cantitate sau cum să le combinați? Răspunsul e simplu: o farfurie de supă vă scoate din impas! Nu degeaba nutriționiștii au recunoscut că „de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat în alimentație”.
Iar dovada am primit-o într-un magazin din Italia, unde vânzătoarea mi-a spus soluția pe care toată lumea o aplică după sărbători – „minestra”. Ciorbă dimineață, la prânz și seara? Da, nu veți greși făcând asta. Și dacă reușiți fără pâine, rezultatul e garantat!”, explică Mihaela Bilic.