Sari la conținut

Lidia Fecioru: cel mai bun remediu natural pentru afecțiunile sistemului nervos. „Foarte bun pentru cei cu angină cronică, pentru cei care au probleme cu ficatul şi au lichid, dar şi pentru cei care au fel de fel de afecţiuni ale pielii”.

Lidia Fecioru
Sursa foto: arhiva Doctoul Zilei

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre smoala de mesteacăn, remediul natural care tratează afecţiunile sistemului nervos.

„Există la plafar un fel de smoală de mesteacăn. Ea nu este aşa bună la gust, dar este foarte bună pentru organismul nostru.

Această smoală de mesteacăn este foarte bună pentru sistemul nervos, pentru isterii, dar şi pentru piele.

Pe o bucăţică de pâinică punem câte cinci picături. O mâncăm seara, înainte de culcare.

Repetăm asta timp de 24 de zile, fără întrerupere

Smoala de mesteacăn este foarte bună pentru angină cronică, pentru cei care au probleme cu ficatul şi au lichid, dar şi pentru cei care au fel de fel de afecţiuni ale pielii.

Este bună şi pentru cei care au acnee şi au rămas cu semne. Este bună şi pentru cei cu zonă zoster sau pentru cei care au bătături dureroase.”, a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Sevă de mesteacăn

 Tratamente cu smoală de mesteacăn

  • Detoxifiere: se consumă 0,5 – 1,0 litri/zi de sevă de mesteacăn, timp de 2-3 săptămâni.
  • Intoxicaţii cronice, gută, reumatism, dermatoze diverse, colită de putrefacţie: se bea jumătate de litru de sevă pe zi, de preferinţă dimineaţa, pe stomacul gol, în cură de 1 săptămână.
  • Anemie, demineralizare, avitaminoză: se bea, cu o oră înaintea micului dejun şi a mesei de prânz, câte 1 pahar de sevă de mesteacăn, în cură de 3 zile.
  • Astenie de primăvară: se beau zilnic 2 pahare de seva de mesteacăn, timp de 1 săptămână (are un efect înviorător puternic, redând tonusul fizic şi psihic).
  • Epuizare nervoasă, tulburări de memorie şi de concentrare: se consumă câte jumătate de litru pe zi, vreme de 3 săptămâni (efect regenerator pentru sistemul nervos).
  • Colici renale, litiază renală: se beau între orele 8-12, dimineaţa, până la 600 ml. de sevă proaspătă de mesteacăn, în cure de minimum 5 zile (are efecte foarte puternice de dizolvare a calculilor renali, de stimulare a activităţii rinichilor şi implicit a diurezei).
  • Slăbire: se consumă 1 litru pe zi, timp de 2-3 săptămâni (elimină apa suplimentară din organism, amplifică tranzitul intestinal, accelerează metabolismul).
  • Psoriazis: pe leziunile produse pe piele se pun comprese cu sevă de mesteacăn, care se ţin vreme de o oră; în paralel, se consumă câte 1 litru de sevă pe zi; durata curei nu este condiţionată, de obicei, decât de perioada în care seva e secretată de copac.

Precauţii, contraindicaţii

Nu se consumă în sarcină, alăptare, de către copiii care au o sensibilitate alergică pronunţată sau care se confruntă frecvent cu tulburări digestive, persoanele care sunt alergice la aspirină, cei aflaţi în criză renală şi nici de cei care au afecţiuni cardiace decompensate.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel