Lidia Fecioru: Ceaiul cu proprietăți antivirale care te protejează de cancer și curăță sângele

Chaga creste pe mestecenii din toata emisfera nordica. Seamana mai mult cu o “bucata de murdarie” decat cu o ciuperca, si se distinge prin miezul portocaliu de alte plante crescute pe soarta copacilor.

Medicii, sustinatorii medicinei alternative si cercetatorii deopotriva sunt din ce in ce mai interesati de beneficiile potentiale pentru sanatate ale ciupercii Chaga – asta pentru ca sunt studii care au oferit rezultate promitatoare.

Un aspect de care trebuie ţinut seama este acela că acest ceai este interzis persoanelor până în 18 ani, femeilor însărcinate şi celor care alăptează.

Acest ceai se prepară din ciuperca de mesteacăn, care creşte pe acest copac, ori se poate cumpăra de la plafar.

Ceaiul din ciuperca Chaga

„Vreau să vă dau un leac interesant. Deşi la noi în România nu prea am văzut păduri de mesteacăn, dar unde vedeți mesteceni foarte mulți, opriți-vă acolo.

Se numește Chaga, este o ciupercă care crește pe mesteacăn. Dar ea se găseşte şi în plafar.

Această ciupercă este maro închis la culoare pe mesteacăn, dar înăuntru e maro deschis.

Luați-o, mărunțiți-o bucățele mai mici, cam cât stafida să fie, încercați să le puneți la uscat și faceți ceai din ele.

E foarte bun pentru tot ce înseamnă ciuperci, de exemplu ciuperci la picioare. Acolo se foloseşte pe post de comprese. Mai exact, se face ceai și se pun comprese cu el.

Ceaiul băut din ciuperca Chaga, de mesteacăn, este foarte bun pentru dermatite atopice, unde de multe ori n-ai niciun fel de tratament.

E foarte bun pentru scăderea glicemiei, e foarte bun pentru imunitate, e foarte bun pentru tot ce înseamnă dermatite, pentru curățarea sângelui şi antiviral.

Cel mai important: este interzis de băut copiilor până în 18 ani, femeilor care alăptează și celor însărcinate.

Dacă vrem să-l folosim profilactic, se pun 1-2 lingurițe de bucățele de ciupercă de mesteacăn Chaga în ceainic, se toarnă un pahar de apă și se lasă acoperit de 5-10 minute.

Dacă vrem să îl folosim ca un tratament, facem în felul următor: într-un termos de un litru, punem 3-5 linguri de bucăţele de ciupercă, îl umplem cu apă fierbinte și-l lăsăm 6-10 ore. Abia după aceea începem să-l bem. Se bea așa câte 150 de mililitri de trei ori pe zi.

După ce am terminat cantitatea, putem să repetăm. Se face această cură cam trei luni de zile, apoi trei luni de zile pauză”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse.

Ciuperca Chaga – beneficii pentru sanatate

Desi multe dintre cercetari sunt in curs, unele studii indica faptul ca extractul de Chaga poate oferii anumite beneficii pentru sanatate:

#1. Stimuleaza sistemul imunitar si combate inflamatiile

Inflamatia este un raspuns natural al sistemului imunitar care este menit sa protejeze impotriva bolilor. Cu toate acestea, inflamatia pe termen lung este legata de afectiuni precum boli de inima si artrita reumatoida.

Studiile pe animale si eprubete sugereaza ca extractul de chaga poate avea un impact pozitiv asupra imunitatii prin reducerea inflamatiei pe termen lung si combaterea bacteriilor si virusurilor daunatoare.

Prin promovarea formarii de citokine benefice – proteine ​​specializate care regleaza sistemul imunitar – chaga stimuleaza celulele albe din sange, care sunt esentiale pentru combaterea bacteriilor sau a virusilor daunatori.
Ca urmare, aceasta ciuperca ar putea ajuta la combaterea infectiilor – de la raceli minore la boli grave.

In plus, alte studii pe animale si in eprubeta demonstreaza ca chaga poate preveni producerea de citokine daunatoare, care declanseaza inflamatia si sunt asociate cu boli. De exemplu, intr-un studiu efectuat la soareci, extractul de chaga a redus inflamatia si leziunile intestinale prin inhibarea citokinelor inflamatorii.

Sursa Foto: arhiva Doctorul zilei

#2. Previne si lupta impotriva cancerului

Mai multe studii pe animale si in eprubeta arata ca chaga poate preveni si incetini cresterea cancerului.

Intr-un studiu efectuat pe soarecii cu cancer, suplimentele de chaga au dus la o reducere cu 60% a dimensiunii tumorii.

Intr-un studiu in eprubeta, extractul de chaga a impiedicat dezvoltarea cancerului in celulele ficatului uman. Rezultate similare s-au observat cu celulele canceroase ale plamanului, sanului, prostatei si colonului.

Se crede ca efectul anticancer al chaga se datoreaza partial continutului sau ridicat de antioxidanti, care protejeaza celulele de daunele provocate de radicalii liberi.
Chaga contine in special antioxidantul triterpen. Studiile efectuate in eprubeta arata ca extractul foarte concentrat de triterpen poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase.

Sunt insa necesare mai multe studii umane pentru a face concluzii puternice cu privire la potentialul anticancer al chaga.

#3. Scade nivelul zaharului din sange

Mai multe studii pe animale leaga chaga de scaderea nivelului de zahar din sange. Prin urmare, poate ajuta la gestionarea diabetului.

Un studiu recent efectuat pe soareci obezi, diabetici, a observat ca extractul de chaga a redus nivelul zaharului din sange si rezistenta la insulina in comparatie cu soarecii diabetici care nu au primit suplimentul.

Intr-un alt studiu efectuat pe soareci diabetici, suplimentele de chaga au condus la o scadere cu 31% a nivelului zaharului din sange in decurs de trei saptamani.

Rezultate similare au fost observate in alte studii.

Cu toate acestea, intrucat cercetarea umana nu este disponibila, nu este clar daca chaga poate ajuta la gestionarea diabetului la om.

#4. Scade nivelul colesterolului din sange

Extractul de Chaga poate, de asemnea, scadea nivelul colesterolului, reducand astfel riscul de boli cardiace.

Intr-un studiu de opt saptamani la sobolani cu colesterol ridicat, extractul de chaga a redus colesterolul LDL „rau”, colesterolul total si trigliceridele, crescand in acelasi timp nivelurile de antioxidanti.

Studii similare au dat aceleasi rezultate si au observat ca – pe langa reducerea colesterolului LDL „rau” – chaga creste colesterolul HDL „bun”.

Cercetatorii cred ca antioxidantii prezenti in chaga sunt responsabili pentru efectele sale asupra colesterolului.

Din nou, sunt necesare mai multe cercetari la oameni pentru a intelege clar impactul ciupercii chaga asupra colesterolului.

#5. Antiviral puternic

Aceasta ciuperca pare sa aiba abilitati antivirale atunci cand vine vorba de cativa virusi.

Cercetarile stiintifice publicate in 2015 au constatat ca extractele de chaga au avut un efect antiviral asupra virusului imunodeficientei umane (HIV) tip 1.

De asemenea, s-a demonstrat in studiile la animale ca are efecte anti-virale atunci cand vine vorba de virusul hepatitei C.
Folosind celule animale, cercetatorii au descoperit ca extractul de chaga a reusit sa scada de 100 de ori proprietatile infectioase ale virusului hepatitei C in doar 10 minute.

Studiile continua, dar se pare ca aceasta ciuperca este un candidat demn pentru utilizare in dezvoltarea de noi medicamente antivirale.

#6. Imbunatateste rezistenta fizica

In studiile pe animale, aceasta ciuperca a imbunatatit semnificativ rezistenta fizica.
Un studiu publicat in 2015 a constatat ca atunci cand soarecilor li s-au administrat polizaharide cu ciuperci chaga, soarecii au reusit sa inoate mai mult, continutul de glicogen (combustibil) al muschilor si ficatului a crescut, in timp ce nivelurile de acid lactic din sange au scazut.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: