Din cuprinsul articolului
Lidia Fecioru este recunoscută pentru sfaturile privind medicina naturistă. Unul dintre cele mai celebre ceaiuri cu care să-ți începi ziua este cel de levănțică.
Acest ceai ajută la întinerirea organismului, este benefic pentru sistemul nervos și este simplu de preparat, dar are și contraindicații. Nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează.
„Am pregătit un leac, mai degrabă un sfat. Este vorba de ceaiul cu levănţică. Să ne facem un tabiet de o săptămână pe lună. La începutul sau la sfârşitul lunii, acea săptămână din lună, să bem câte o cană de ceai, un pahar.
Punem o linguriţă de plantă la un pahar de apă, se toarnă, se lasă să se răcorească. În momentul când s-a răcorit îl putem bea, cu înghiţituri mici. Cu 30-40 de minute înainte de masă, dimineaţa.
Va face minuni în corpul nostru pentru că este în primul rând benefic pentru sistemul nervos şi este împotriva îmbătrânirii. Ne ajută la întinerirea organismului, prelungirea vieţii organelor noastre.
Tot ce înseamnă plante mirositoare sunt special pentru sistemul nervos. Toate plantele cu aromă sunt nemaipomenite. Inclusiv ceaiul de coji de lămâie sau portocale. Totuşi, e bine să le opărim, să le spălăm cu detergent şi apă oxigenată. Să punem apă oxigenată în apa cu care spălăm fuctele şi legumele pentru că va scoate tot ce înseamnă mizerie pe coaja de portocală, de lămâie.
Ceaiul de levănţică să îl bem cu înghiţituri mici (aproximativ 150 de grame) cu 30-40 de minute înainte de masă. E împotriva îmbătrânirii.”
Cunoscutul bioenergoterapeut s-a transformat cu ajutorul acestui ceai care topește kilogramele în plus.
Mod de preparare:
Acest ceai se bea câte o ceașcă, zilnic, pe stomacul gol. Poate fi administrat în curele de slăbire de orice persoană sănătoasă. Este, însă, contraindicat femeilor însărcinate, celor care alăptează precum și copiilor care nu au împlinit vârsta de 6 ani.
Scorțișoara are nenumărate beneficii pentru sănătate: accelerează metabolismul, stimulează arderea grăsimilor, îmbunătățește circulația sângelui și previne îmbătrânirea prematură.
Printre cele mai importante beneficii pe care frunzele de dafin le aduc organismului se numără: stimularea digestiei, reducerea glucozei din sânge, colesterolului și trigliceridelor, stimularea imunității și menținerea sănătății pielii.
Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…
O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…
România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…
Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…