Din cuprinsul articolului
Stiai ca meiul este supranumit camila desertului, datorita capacitatii sale de a rezista foarte bine si a rodi chiar si in conditii de seceta indelungata? Daca pana acum credeai ca aceasta cereala se foloseste numai pe post de hrana pentru pasari, ai sa fii surprins sa afli ca are o multime de beneficii si pentru om, cunoscute in vechime si uitate pe masura ce alte cereale, cum ar fi porumbul sau graul, au devenit mai populare.
Chinezii au numit meiul “regele cerealelor”, datorită varietăţii de nutrienţi din conţinut, dar şi pentru că ajută foarte mult la digestie. Iată o listă cu nutrienţii care se regăsesc în mei:
- fier
- mangan
- cupru
- magneziu
- potasiu
- siliciu
- vitamine din complexul B
- vitamina E
- proteine cu puţine calorii
- enzime digestive.
Meiul are rolul de a îmbunătăţi digestia, îndepărtând acidul în exces. De asemenea, este o sursă excelentă de carbohidraţi complecşi şi ajută la reducerea nivelului de colesterol rău şi al trigliceridelor.
Bioenergeticeanul Lidia Fecioru ne propune o băutură rapidă și sănătoasă pe bază de mei pentru a elimina surplusul de kilograme.
„Aș vrea să povestesc o rețetă foarte bună despre mei. Meiul este foarte bun și este vindecător de foarte multe boli, meiul decorticat este foarte bun pentru alimentație.
Putem face din el o mâncărică, cum am face orez cu lapte. Așa facem și mei cu apă, sare și este foarte gustos și sănătos și are calorii puține și putem mânca atunci când ținem cure de slăbire.
Putem 100 gr mei, se toarnă 400 gr de apă și se pune într-un castron la fiert și o bucățică de unt. E foarte bun pentru mușchii cardiaci. Mai este cineva la Constanța care face o băutură magică din mei și secară, este excepțională, vindecă foarte multe lucruri” a spus Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse.
Lapte din seminte de mei
Faina de mei
Cum se pastreaza semintele de mei?