Sari la conținut

Lidia Fecioru: Așa previi îmbătrânirea organelor interne și elimini stresul

Lidia Fecioru
Sursa foto: arhiva Doctoul Zilei

Adesea, suntem mai preocupați de aspectul nostru fizic, estetic, însă uităm că acesta este numai exteriorul nostru. Interiorul nostru este chiar mai important, deoarece acolo se află organele care ne țin în viață.

De asemenea, interiorul este important și din cauza emoțiilor. Acestea guvernează, de multe ori, șă sănătatea fizică. Pentru a fi complet sănătoți și fericiți avem nevoie de echilibru din toate punctele de vedere: estetic, emoțional, fizic.

Lidia Fecioru, renumit bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse” de la Antena 3 despre un exercițiu care te va ajuta să elimini stresul și să previi îmbătrânirea organelor interne.

Exercițiu pentru prevenirea îmbătrânirii organelor și eliminarea stresului

imunitate

„Este un fel de exercițiu, pe care putem cu toții să-l facem, cu ambele noastre mâini. Degetul mare ține de griji și de durerile de stomac. Când suntem îngrijorați, când trecem printr-o perioadă de stres, de răspundere ne ia durerea de stomac. Grija și stresul sunt degetele mari. Acest exercițiu este de la chinezi, din tratamentele chinezești. Se strânge degetul bine și îl putem lăsa așa 3-4 minute și de la o mână, și de la cealaltă.

Degetul arătător îl folosim atunci când avem frici și mai ține de tot ce înseamnă rinichi și sistemul urinar. Același lucru facem, ținem degetul strâns, pentru 3-4 minute și când ne obosește mâna, facem la celălalt deget.

Degetul mijlociu este când avem supărarea aia, răbufnirea puternică și ține de ficat și pancreas. Același lucru, când simțim această stare, este bine să facem acest exercițiu al degetelor, pentru a preveni durerea pancreasului și a ficatului.

Inelarul este pentru oamenii care sunt depresivi, când moarte cineva, suntem în doliu, ține de intestinul gros și de plămâni. Trebuie făcut același lucru.

Degetul mic este când avem suferința căreia nu-i dăm nicio explicație, avem o stare de disconfort, nu ne simțim bine și ține de intestinul subțire și inimă. Când trecem prin aceste stări, este bine să facem aceste exerciții, pentru a preveni îmbolnăvirea organelor din interior.”, a dezvăluit Lidia Fecioru, potrivit sursei citate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel