Din cuprinsul articolului
Lidia Fecioru a prezentat băutura care ne ajută la curățarea ficatului. Avem nevoie de doar două ingrediente banale: 6 litri de apă și un kilogram de cartofi!
- Ficatul este un organ esențial care are multe funcții în organism, inclusiv fabricarea proteinelor și a factorilor de coagulare a sângelui, fabricarea trigliceridelor și a colesterolului, sinteza glicogenului și producerea bilei.
- Ficatul este un organ mare care se află pe partea dreaptă a burții.
- Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului.
- Multe procese diferite de boală pot apărea în ficat, inclusiv infecții precum hepatită, ciroză (cicatrici), cancere și leziuni cauzate de medicamente sau toxine.
Rețeta pentru curățarea ficatului dezvăluită de Lidia Fecioru
Peste un kilogram de cartofi, se toarnă șase litri de apă și se dă la foc mic. Această compoziție trebuie lăsată la fiert timp de patru ore.
După ce au fiert patru ore, cartofii se pisează cu coajă cu tot, se amestecă, apoi se lasă la răcit.
După câteva ore, cartofii se vor așeza la fund, iar deasupra va rămâne un lichid. Lidia Fecioru ne spune că secretul este chiar acel lichid, nu piureul de cartofi.
Lichidul care a rămas se pune într-o sticlă cu ajutorul unui polonic. Se bea câte două linguri de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
Acest lichid curăță ficatul, asigură Lidia Fecioru. Este indicat și în ciroză hepatică!