Sari la conținut

Lidia Fecioru: „20 de exerciții de genul acesta pot înlocui doi kilometri de alergare”

bioenergoterapeut
FOTO: WOWBIZ
Cresterea imunitati

Românii care stau ore în șir la locul de muncă ori, din contră, în picioare, au posibilitatea să facă acasă șocoterapie pentru a ajuta la stimularea circulației periferice, spune bionergologul Lidia Fecioru.

„Şocoterapia înseamnă să încercăm să ne ridicăm pe vârful degetelor de la picioare și să cădem pe câlcâie mai dur, brusc. Deci, ne ridicăm pe vârful degetelor și cădem pe câlcâie.

În călcâiele noastre se află centrul de stimulare a circulației periferice, îndeosebi ale picioarelor.

Acest lucru este recomandat mai ales celor care stau foarte mult în picioare sau care stau foarte mult pe scaun.

Spre exemplu, după trei ore de stat pe scaun, dacă dai pantofii jos şi faci acest exerciţiu de 20 de ori, o să simți cum începe să vibreze practic inclusiv pe coloana vertebrală și în cap.

E foarte important, pentru că se stimulează tot ce ține de circulația periferică.

20 de exerciții de genul acesta ne pot înlocui alergatul de doi kilometri.

Sunt oameni care nu au voie să meargă foarte mult. De pildă, un om cu un început de coxartroză, cu artroză, cu arterită, el nu poate alerga.

Dar poate face aceste exerciții: se ridică pe vârfuri și își dă drumul pe călcâie înapoi. Încercați și vedeți ce important e şi un simplu exercițiu”, a explicat bionenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Lidia Fecioru: Mâncați cât se poate mai mult mărar

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, îndeamnă oamenii să consume cât mai mult mărar. Este un foarte bun antioxidant și susține partea digestivă.

„Mâncați cât se poate mai mult mărar.

Dacă îl aveți în grădini și aveți de unde să-l luați e și mai bine.

Există câteva sfaturi foarte bune la ce ajută.

În primul rând, este un foarte bun antioxidant, are foarte multă vitamina C.

În al doilea rând, susține foarte bine partea digestivă.

Cei care au o sensibilitate a stomacului, cu nervozitate la stomac, probleme intestinale sau dereglări pe neuro vegetativ.

Este foarte bun și el verde, dar și ceaiul. Ajută foarte bine relaxând mușchii stomacali și mușchiul intestinal, inclusiv strânge gazele.

Este foarte bun pentru ochi pentru că are luteină foarte multă și ne ajută pentru vedere.

E bine de băut ceaiul pentru că e foarte bun și reglează foarte bine.

Este și antibacterian pentru că are puterea asta și se poate lupta cu foarte multe infecții.

Un alt beneficiu, îmbunătățește foarte mult funcția mușchilor cordului”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel