– 1 Radacina de ghimbir (2-3 cm)
– 3 Rosii potrivite
– 1 Ardei Iute mic
– 1 Lamaie
– 1 Sfecla rosie mica
Metoda de preparare:
Se curata ceapa de coaja, se spala foarte bine si se taie in 4 parti. Rosiile se spala si se impart de asemenea in 4 parti, la fel si lamaia, care se spala si se taie in 4 parti (cu tot cu coaja). Se curata sfecla rosie de coaja si se taie pe jumatate.
Dupa ce ati curatat ghimbirul si ati spalat ardeiul, trebuie sa adugati toate ingredientele in masina de tocat carne.
Preparatul rezultat trebuie sa curga pe o sita, sub care trebuie sa puneti un recipient pentru a colecta sucul rezultat. Lasati la frigider sa se scurga timp de 3-4 ore.
Cum se consuma:
Doza maxima este de 50 de ml din sucul rezultat, de 3 ori pe zi, insa pentru inceput este suficient sa incepeti si cu 20-30 de ml de 3 ori pe zi. Se administreaza inainte de fiecare masa.
Tratament:
Pentru eliminarea colesterolului – tratamentul trebuie urmat timp de 15 zile in 3 luni consecutive.
Pentru tratamentul tesiunii arteriale – tratamentul trebuie urmat 10 zile, de 3 ori pe an, deci din 4 in 4 luni
Pentru tratamentul cancerului – tratamentul trebuie urmat 4 luni intregi pe an, deci din 3 in 3 luni.
Pentru imbunatatirea imunitatii – tratamentul trebuie urmat 7 zile pe luna, timp de 6 luni pe an.
Pentru reglarea nivelului glicemiei – tratamentul se face 10 zile pe luna, timp de 6 luni, o luna da, o luna nu.
Nu este indicat persoanelor care au probleme la stomac : gastrita sau ulcer
Toate aceste beneficii ale preparatului sunt date de puterea uimitoare a ingredientelor ce il compun, astfel :
Ceapa rosie – Prin comparatie cu ceapa alba, ceapa rosie este mai dulce, mai putin usturatoare si, mai important, contine de doua ori mai multi antioxidanti, fapt ce o transforma intr-o componenta importanta in lupta pentru o sanatate de fier.Ceapa rosie este o sursa veritabila de flavonide si polifenoli, antioxidanti care previn degradarea celulara, combat formarea tumorilor si reduc dramatic procesele inflamatorii.
Ardeiul iute – Ingredientul activ pe care-l ofera ardeiul iute, este un compus numit capsaicina. Capsaicina este direct responsabila pentru cele mai multe dintre beneficiile pentru sanatate, asociate cu alimentele condimentate, ea fiind un catalizator pentru aceasta noua dezvoltare in lupta impotriva cancerului
Lamaia – Aceasta protejeaza sanatatea si ajuta in lupta impotriva bolilor si a microorganismelor care ne pun viata in pericol. Consumul acestor fructe afecteaza pozitiv intestinele, stomacul, ficatul stimuland de asemena sistemul imunitar.
Sfecla rosie – Fiind unul dintre cele mai bogate alimentele in nitrati naturali, sucul de sfecla rosie imbunatateste circulatia sangvina in corp inclusiv la nivelul creierului, inimii si muschilor.Sucul de sfecla rosie contine betacianina, pigment care are proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Datorita acestui ingredient, sucul de sfecla rosie previne deteriorarea celulelor si eliminarea radicalilor liberi din organism. Avand foarte multe vitamine,sucul de sfecla rosie imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. Acesta creste imunitatea si ajuta corpul sa lupte mai usor impotriva infectiilor. Sucul de sfecla rosie creste nivelul de fier din sange. Pe langa fier, sucul de sfecla contine antioxidanti care mentin nivelul normal al hemoglobinei. Fierul din sucul imbunatateste circulatia. (sursa: secretele.com)