Din cuprinsul articolului
Potrivit unui raport publicat in Journal of the American College of Nutrition, un ceai cunoscut este cea mai consumata bautura din lume dupa apa”. Și tindem să nu-i contrazicem…, dar puțini știu cât de periculoasă poate deveni. Consumată în exces, corpul nostru este inundat cu substanțe extrem de nocive.
Potrivit cercetarilor, consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiace sau maladia Alzheimer. Poate ajuta la menținerea densității osoase la un nivel mai bun. Previne boli oculare care afecteaza vederea la varste mai inaintate. Mai mult, poate ajuta la evitarea accidentelor vasculare cerebrale și ne poate ajuta să trăim mai mult.
Ceaiul verde re o mulțime de beneficii asupra organismului, dar dacă depășiți trei căni pe zi, licoarea devine „otravă” pentru corp. Pe termen lung sau în doze mari, ceaiul verde poate avea o serie de efecte secundare. Mare parte dintre ele fiind provocate de nivelul mare de cafeină pe care-l conține plantă.
Printre reacțiile cel mai des întâlnite sunt:
Mai mult, ceaiul verde poate afecta nivelul de fier din sânge. De vină este unul dintre compușii ceaiului, taninul, care poate să absoarbă fierul, unul dintre elementele minerale esențiale pentru sănătatea noastră. Pentru a nu ajunge la un dezechilibru în organism, este de preferat să consumați ceai verde între mese.
Persoanele care suferă de tulburări de somn, cele cu probleme cardiace grave și bolnavii aflați sub tratament psihotrop trebuie să ceară acordul medicului înainte să consume ceai verde. Și cei cu tulburări ale somnului trebuie să îl consume cu moderație, în timp ce femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni renale sau ulcer ar trebui să îl evite.
Când vine vorba despre efectele ceaiului verde în curele de slăbire, părerile sunt împărțite. Deși există unele studii care susțin că ingredientul activ din ceaiul verde (antioxidanții sau EGCG) are efecte benefice pentru slăbit, alte studii, cum ar fi cel publicat în Canadian Pharmacists Journal, spun că nu există niciun efect concret în acest sens.
Un lucru este, însă, sigur: mineralele și vitaminele au un impact benefic asupra organismului, cafeina poate să dea un plus de energie, iar ceaiul verde este un înlocuitor perfect pentru băuturile răcoritoare cumpărate din comerț. Singurul lucru de care trebuie să ții cont e să nu folosești prea mult zahăr pentru a-l îndulci.
Consulți un medic nutriționist
Cea mai bună soluție, înainte să începi o dietă care se bazează sau care include consumul de ceai verde, este să consulți un medic nutriționist. În funcție de metabolismul tău și de particularitățile organismului, specialistul este cel care îți va recomanda dacă și cât ceai verde să consumi în dietă.
Ceaiul verde reduce nivelul de colesterol din sânge
Ceaiul verde este indicat și pentru persoanele care vor să-și reducă nivelul de colesterol din sânge. Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că cei care consumă în mod regulat ceai verde au un nivel al colesterolului „rău” mai redus, dar și mai puține trigliceride, în timp ce colesterolul bun (HDL) este în cantități mai ridicate, potrivit DC News.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…