Din cuprinsul articolului
Licitație pe repede înainte, lansată chiar pe 1 mai, la Ministerul Sănătății. Ziua de 1 Mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii. In România aceasta a fost sărbătorită pentru prima dată în 1890, în timpul domniei lui Carol I, iar 1 Mai a fost decretată zi liberă prin lege. Cu toate acestea, funcționarii de la Ministerul Sănătății lucrează, sperăm, în sprijinirea prevenției și tratarii afecțiunilor asociate COVID 19.
Funcționarii de la Ministerul Sănătății au lucrat de 1 Mai și au lansat o invitație de participare (nr.652/01.05.2020, Ministerul Sănătății, Direcția Achiziții, Patrimoniu si IT) privind mai multe loturi de produse, medicamente și produse de protecție cu termen de depunere 4 mai.
Da, nu este greșit: luni, 4 mai, ora 16.00.
Probabil ca starea de urgență justifică lansare licitației vineri, 1 Mai, o zi în care angajații operatorilor ecomonici sunt acasă, în ziua liberă oferită tuturor angajaților, prin lege. Prevederile Decretului nr.240/14.04.2020 și HG nr.334/30.04.2020 justifică, se pare, această viteză în lansarea invitației și solicitarea de depunere a ofertelor din partea operatorilor economici într-un timp așa de scurt.
Produsele care vor fi achiziționate sunt împărțite pe loturi, un operator economic având posibilitatea depunerii ofertei pentru un lot sau mai multe, dacă ar putea vedea oferta în timp util și să reusească performanța de a strânge toate informtiile despre produse, pentru fiecare lot în parte. Reamintim că în majoritatea țărilor, ziua de 1 Mai este zi liberă, in acest an, urmată de 2 zile de weekend.
Loturile care urmează să fie achiziționate sunt medicamente, echipamente medicale, dezinfectanți, unități mobile de urgență. Criteriul de atribuire urmând să fie unul corect: ”raport termenul de livrare cel mai scurt și prețul cel mai scăzut” cu pondere 50/50%.
Pentru a participa la această licitație, operatorul ecomomic trebuie să aibă în depozit produsele și cantitățile solicitate, livrarea trebuind să se facă în perioada stării de urgență, conform unui alt punct din invitația de participare, adică până la 15 mai 2020, deci operatorul are mai puțin de 10 zile pentru livrare.
Menționăm că cea mai mare parte dintre comercianții din acest domeniu nu lucrează cu stocuri mari de produse – puteți încerca și dumneavoastră sunând la depozitele farmaceutice sau distribuitorii de echipamente medicale – acestea fiind aduse pe baza de comandă, perioada de livrare, în această perioadă, depășind pentru unele produse și 30 de zile.
Un distribuitor de aparatură medicală, spre exemplu, a declarat că un produs achitat la producător, la începutul lunii aprilie, este așteptat să ajungă în țară undeva, după 10 mai.
Am încercat să luăm legatura cu un reprezentant din Direcția Achiziții, Patrimoniu și IT, dar fiind duminică, zi liberă, nu am reușit să vorbim cu nimeni, telefonul sunând îndelung.
Sperăm ca această licitație să nu devină un nou caz cu ”măști”, în care firma Romwine&Cofee din Giurgiu, în spatele căruia s-a descoperit că se afla omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, a fost singurul operator economic care a reușit performanța să facă ofertă și să încheie un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție cu Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, contract aflat acum sub analiză.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…