Sari la conținut

Levant 30mg, 2 blistere x 7 capsule gastrorezistente

Sursa foto: ego.ro
Ce inseamna cand visezi ca zbori

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament.

–              Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

–              Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

–              Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

–              Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

In acest prospect  gasiti:

1.            Ce este Levant si pentru ce se utilizeaza

2.            Inainte sa utilizati Levant

3.            Cum sa utilizati Levant

4.            Reactii adverse posibile

5.            Cum se pastreaza Levant

6.            Informatii suplimentare

 

1.            CE ESTE LEVANT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

 

Levant contine lanzoprazol care este un inhibitor al pompei de protoni. Inhibitorii pompei de protoni reduc cantitatea de acid produsa in stomac.

 

Levant este indicat in:

–              Tratamentul inflamatiilor esofagului determinate de refluxul cronic de acid gastric si care nu raspund la alte medicamente antiulceroase (de exemplu, ranitidina, famotidina).

–              Tratamentul si prevenirea recaderilor ulcerului gastric si duodenal inclusiv a celor provocate de antialgice numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

–              Pentru ameliorarea durerii si disconfortului provocate de administrarea de medicamente anitinflamatoare nesteroidiene, precum si in caz de indigestie.

–              Tratamentul unei boli rare numita sindrom Zollinger-Ellison (caracterizata prin ulcer gastric si duodenal produse de secretia unei substante hormonale care are originea in formatiuni tumorale din partea superioara a intestinului si in alte organe).

–              In asociere cu alte medicamente pentru a eradica o bacterie numita Helicobacter pylori (H. Pilori).

 

2.            INAINTE SA UTILIZATI LEVANT

 

Nu utilizati Levant

–              daca sunteti alergic (hipersensibil) la lansoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale

Levant. (O reactie alergica poate include eruptii cutanate, mancarimi, umflarea fetei, buzelor, limbii, sau mainilor/picioarelor sau dificultati in respiratie).

Aveti grija deosebita cand utilizati Levant daca:

– sunteti gravida sau planificati sa deveniti sau daca alaptati;

– suferiti de boli hepatice/renale;

– sunteti de varsta medie sau de varsta inaintata si suferiti de indigestie;

– ati fost diagnosticat cu cancer, in special gastric, intestinal sau esofagian;

– aveti febra sau dureri abdominale sau diaree;

– ulcerul nu s-a vindecat desi urmati tratament anti-ulceros de mult timp.

 

Va rugam adresati-va medicului dumneavoastra daca situatiile de mai sus se aplica in cazul dumneavoastra.

 

Copii

Utilizarea Levant nu este recomandata la copii deoarece datele clinice sunt limitate. Tratamentul copiilor mici sub varsta de un an trebuie evitata, deoarece datele disponibile nu au demonstrat efecte benefice in tratamentul bolii de reflux gastro-esofagian.

Administrarea unui medicament inhibitor de pompa de protoni precum Levant, in special pe o perioada mai lunga de un an, poate determina cresterea usoara a riscului de fractura de sold, fractura la incheietura mainii sau la coloana vertebrala. Informati-va medicul daca suferiti de osteoporoza sau daca luati corticosteroizi (medicamente care pot creste riscul de osteoporoza).

Utilizarea altor medicamente:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Trebuie sa aveti grija daca:

– pentru vindecarea ulcerului vi s-a recomandat sa utilizati lansoprazol in asociere cu claritromicina si amoxicilina pentru tratarea infectiei cu H. Pilori; spuneti medicului dumneavoastra daca luati orice alt

medicament;

– utilizati antiacide care contin hidroxid de aluminiu si hidroxid de magneziu sau sucralfat (medicamente pentru tratamentul indigestiei). Aceste medicamente pot reduce absorbtia lansoprazolului. Daca este absolut necesar sa utilizati aceste medicamente, se recomanda pastrarea unui interval de cel putin o ora intre administrari;

– utilizati contraceptive orale;

– utilizati warfarina sau anticoagulante (medicamente care fluidifica sangele);

– utilizati fenitoina sau carbamazepina (medicamente pentru tratamentul convulsiilor);

– utilizati teofilina (medicament pentru astmul bronsic);

– utilizati alte medicamente antiulceroase (de exemplu, antiacide, ranitidina, famotidina).

 

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Levant poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, deoarece produce ameteli si oboseala.

 

Informatii importante privind unele componente ale Levant:

Levant contine zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

 

3.            CUM SA UTILIZATI LEVANT

 

Utilizati intotdeauna Levant exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Nu utilizati o doza mai

mare. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

 

Levant trebuie administrat inainte de masa.

Boala de reflux gastro-esofagian: medicul dumneavoastra va va recomanda o capsula Levant 30 mg (30 mg lansoprazol) o data pe zi, timp de 4 saptamani. De obicei, va veti simti bine dupa 4 saptamani de tratament. Totusi, medicul dumneavoastra poate decide continuarea tratamentului fie cu Levant 15 mg (15 mg lansoprazol) fie cu Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o data pe zi, in functie de raspunsul individual la tratament.

 

Ulcer duodenal: medicul dumneavoastra va va recomanda o capsula Levant 30 mg (30 mg lansoprazol) o data pe zi, timp de 4 saptamani. Daca este necesar, medicul dumneavoastra va va recomanda o capsula Levant 15 mg (15 mg lansoprazol), o data pe zi.

 

Dispepsie datorata hiperaciditatii: medicul dumneavoastra va va recomanda o capsula Levant 15 mg (15 mg lansoprazol) sau o capsula Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o data pe zi, timp de 2-4 saptamani, in functie de severitatea dispepsiei.

 

Ulcer gastic: medicul dumneavoastra va va recomanda o capsula Levant 30 mg (30 mg lansoprazol) o

data pe zi, timp de 8 saptamani.

 

Tratamentul ulcerului gastric sau duodenal asociat tratamentului cu antiinflamatoare nesteroidiene: medicul dumneavoastra va va recomanda o capsula Levant 15 mg (15 mg lansoprazol) sau o capsula Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o data pe zi. De obicei, ulcerul se vindeca dupa 4 saptamani de tratament, totusi tratamentul poate fi recomandat timp de 8 saptamani sau mai mult.

 

Profilaxia ulcerului gastric sau duodenal asociat tratamentului cu antiinflamatoare nesteroidiene: medicul dumneavoastra va va recomanda o capsula Levant 15 mg (15 mg lansoprazol) sau o capsula Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o data pe zi.

 

Hipersecretie gastrica: medicul dumneavoastra va va recomanda 2 capsule Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o data pe zi. Doza poate fi crescuta sau scazuta in functie de raspunsul la tratament. Este posibil sa vi se recomanda doze ≥ 4 capsule Levant 30 mg (120 mg lansoprazol) pe zi pentru o perioada mare de timp.

 

Eradicarea H.Pilory: medicul dumneavoastra va va recomanda o capsula Levant 30 mg (30 mg lansoprazol) in asociere cu alte doua medicamente care pot fi amoxicilina 1 g, claritromicina 500 mg sau metronidazol 400 mg, administrate de 2 ori pe zi.

 

Nu se recomanda administrarea Levant la copii. Nu este necesara ajustarea dozelor la varstnici. Dozele pot varia daca aveti boli hepatice au renale.

Inghititi capsula intreaga cu un pahar cu apa. Nu o mestecati sau sfaramati. Medicul dumneavoastra va

poate recomanda sa utilizati Levant o data sau de doua ori pe zi. Pentru a obtine cele mai bune rezultate administrati intotdeauna capsulele inainte de masa.

 

Pentru a nu uita sa administrati medicamentul, incercati sa-l administrati la aceeasi ora.

Nu opriti tratamentul pana la terminarea perioadei recomandata de doctor, chiar daca va simtiti bine. Simptomele pot sa reapara.

 

Daca aveti impresia ca efectul lui Levant este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

 

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Levant

Adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la cel mai apropiat spital. Luati acest

prospect sau cateva comprimate cu dumneavoastra ca medicul sa stie ce ati luat.

Daca uitati sa utilizati Levant

Luati-l imediat ce va amintiti. Daca este timpul pentru doza urmatoare, nu mai luati doza uitata si reveniti la schema de administrare obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

 

4.            REACTII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, Levant poate provoca reactii adverse. Daca apar aceste reactii adverse, opriti

administrarea Levant si informati-va imediat doctorul sau mergeti la cel mai apropiat spital.

 

–              eruptii cutanate, urticarie, mancarimi, senzatie de constrictie la nivelul toracelui, dificultati in respiratie sau umflarea fetei, limbii, buzelor, mainilor sau picioarelor, febra, senzatie de slabiciune;

–              reactii cutanate severe cu vezicule, rani sau ulceratii.

Aceste reactii adverse sunt foarte grave. Daca apar, puteti prezenta reactii alergice severe la lansoprazol. Aveti nevoie de ingrijire medicala de urgenta sau de spitalizare.

 

Informati-va imediat doctorul sau mergeti la cel mai apropiat spital daca observati urmatoarele:

– diaree severa si/sau persistenta;

– sangerari sau cresterea tendintei la sangerare, inflamarea persistenta a gatului si infectii frecvente si/sau anemie;

– colorarea in galben a pielii si a conjunctivei oculare, urini inchise la culoare, scaderea apetitului alimentar, dureri abdominale;

– urini cu sange sau tulburi sau oricare alta modificare a cantitatii de urina.

 

Informati medicul daca apar:

– dureri de cap, ameteli, oboseala, stare generala alterata;

– varsaturi, greata, constipatie, senzatie de uscare sau inflamare a mucoasei bucale sau a gatului;

– subtierea firului de par, cresterea sensibilitatii pielii la lumina;

– depresie;

– scaderea senzatiei gustative;

– senzatie de amorteala si furnicaturi;

– dureri musculare si osoase;

– tulburari de vedere;

– confuzie;

– halucinatii;

– impotenta sexuala la barbat.

Pot sa apara modificari ale rezultatelor testelor de laborator (teste functionale hepatice anormale).

 

Frecventa necunoscuta

Daca sunteti in tratament cu lansoprazol pentru mai mult de trei luni, este posibil ca nivelurile de

magneziu din sange sa scada. Nivelurile scazute de magneziu pot fi simtite ca oboseala, contractii musculare involuntare, dezorientare, convulsii, ameteli, batai foarte rapide ale inimii. Daca aveti oricare dintre aceste simptome, va rugam sa spuneti imediat medicului dumneavoastra. Nivelurile scazute de magneziu pot duce, de asemenea, la o reducere a nivelului de potasiu sau de calciu in sange. Medicul dumneavoastra poate decide sa efectueze periodic teste de sange pentru a monitoriza nivelul de magneziu.

 

La unii pacienti pot sa apara si alte reactii adverse.

 

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grav? sau daca observati orice reactie advers? nementionat? in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

 

5.            CUM SE PASTREAZA LEVANT

 

Pastrati medicamentul in ambalajul original.

Nu lasati medicamentul la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Levant dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la

ultima zi a lunii respective.

 

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.            INFORMATII SUPLIMENTARE Ce contine Levant:

–              Substanta activa este lansoprazolul. Levant 30 mg contine lansoprazol 30 mg.

–              Celelalte componente sunt: sfere de zahar, hipromeloza 3 cPs, talc, dioxid de titan (E 171), copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil (1:1) dispersie 30%, macrogol 300, dioxid de siliciu coloidal anhidru, azorubine (E 122), indigocarmine (E 132), gelatina, cerneala de inscriptionare (Opacode S-1-27794 Black).

 

Cum arata Levant si continutul ambalajului

 

Capsule gastrorezistente cu cap de culoare violet si corp de culoare lila pal, inscriptionate cu "L30" pe cap si corp.

 

Levant 30 mg este disponibil in cutie cu 2 blistere din PVC-Al-PO/Al-PE a cate 7 capsule gastrorezistente.

 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata este RANBAXY (U.K.) LIMITED

Levant, capsule gastrorezistente este fabricat de Terapia SA,

Acest prospect a fost aprobat in August, 2012

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel