Categories: Ştiri sănătate

Leucemia, cea mai frecventă formă de cancer la copiii români. Septembrie – luna conștientizării cancerului de sânge

În fiecare an, în septembrie este marcată la nivel mondial luna conștientizării cancerului de sânge. Inițiativa are scopul de a informa publicul despre acest tip de cancer, dar și de a reuni comunități, profesioniști din domeniul sănătății și organizații într-un efort comun de solidaritate cu cei afectați de această boală și cu familiile lor.

Cancerele de sânge, precum leucemia, limfomul și mielomul multiplu sunt boli extrem de grave care afectează sângele, măduva osoasă și sistemul limfatic. Diagnosticarea precoce și tratamentul prompt sunt cheia pentru gestionarea eficientă a cancerului sanguin.

În România, leucemia reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de cancer la copii. Acesta este un tip de cancer sanguin care afectează măduva osoasă și celulele sanguine. Limfomul este un alt tip de cancer sanguin care afectează sistemul limfatic, aceasta boală reprezentând o parte semnificativă a cazurilor de cancer de sânge.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

De asemenea, mielomul multiplu este un tip de cancer care afectează celulele plasmatice în măduva osoasă, fiind un tip de cancer rar, care afectează în special persoanele în vârstă.

Noi şanse de vindecare pentru pacienții cu cancer de sânge

Diagnosticat în stadii avansate, șansele de vindecare ale acestui tip de cancer scad semnificativ. În aceste situații, accesul la tratamente inovatoare înseamnă o șansă la viață pentru cei afectați de cancerul de sânge.

„Inovația în cercetarea și dezvoltarea medicamentelor și terapiilor permite dezvoltarea de tratamente mai eficiente și mai bine tolerate pentru pacienții cu cancer sanguin. Aceste tratamente pot mări șansele de supraviețuire și pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

Luna septembrie este un moment în care Takeda subliniază încă o dată importanța inovației în tratarea acestor boli grave. Credem că inovația aduce speranță și posibilități noi pentru pacienți și poate contribui semnificativ la combaterea cancerului sanguin și îmbunătățirea rezultatelor tratamentului.

Trebuie să menționăm faptul că România a făcut progrese importante în domeniul oncologiei, prin adoptarea Planului Național de Combatere a Cancerului, ale cărui prevederi sunt aliniate cu cele ale Planului European.

Însă mai sunt pași de făcut, odată cu implementarea Normelor tehnice de aplicare ale Planului Național, fiind necesare activități de detectare timpurie a bolilor oncologice prin promovarea unor programe naționale de screening, precum și măsuri de management integrat al pacienților oncologici”, a declarat Todor Kesimov, Country Head Takeda Romania.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

15 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

36 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

56 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: