Din cuprinsul articolului
Leon Dănăilă: Rugăciunea nu este așa, un cuvânt spus aiurea. Rugăciunea activează atât starea fiziologică, cât și starea psihică a individului
Prof. doctor Leon Dănăilă a explicat importanța rugăciunii pentru activitatea fiziologică a creierului. Oamenii care se roagă au o stare bună care influențează benefic sistemul imunitar al organismului. O boală este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică, atenționează cunoscutul medic chirurg.
„Rugăciunea este foarte importantă pentru că face ca activitatea fiziologică a creierului să fie foarte benefică. Iar, pe de altă parte, rugăciunea face ca și starea respectivă a individului respectiv să se schimbe, adică să fie într-un domeniu foarte bun. Pentru că rugăciunea activează atât starea fiziologică, cât și starea psihică a individului.
La nivelul creierului există niște regiuni foarte importante, cum e, de exemplu, hipotalamusul care coordonează întreaga activitate endocrină; se spune că hipotalamusul este „creierul creierului” datorită acestui fapt, fiindcă el își varsă toate produsele endocrine în curentul sangvin. Și prin intermediul curentului sangvin acționează și asupra activității fiziologice, în general.
Atunci când te rogi lui Dumnezeu, când faci rugăciune, ai o stare foarte bună, benefică; o stare care mărește și sistemul imunitar al organismului”, a declarat neurochirurgul Leon Dănăilă, potrivit Trinitas TV.
Este extrem de important sistemul imunitar și starea benefică, atrage atenția academicianul Leon Dănăilă. Oamenii care se roagă au un sistem imunitar mai bun și sunt mai optimiști.
„S-a constatat la bolnavii psihici că cei care au o stare depresivă pot să facă diferite boli, le scade nivelul de imunitate și, din boli ușoare, pot să facă niște boli foarte grave. Depresivii pot ajunge să facă chiar și cancer. Iată cât de important este psihicul pentru evoluția bolilor, în general, și pentru starea aceasta de imunitate, pentru influențarea hipotalamusului și a sistemului endocrin care acționează asupra întregului organism.
Rugăciunea nu este așa, un cuvânt spus aiurea. Rugăciunea are un rol foarte important în activitatea cerebrală, în mărirea dorinței unui individ de a se face bine, în mărirea optimismului individului. Oamenii care sunt optimiști au sistemul imunitar foarte bun și se îmbolnăvesc foarte greu”, a atras atenția Dănăilă.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…