Sari la conținut

Acad. Leon Dănăilă: ”Dacă ai credință poți să te vindeci.” Temelia sănătății este gândul cel bun

Acad. Leon Dănăilă a explicat, în cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, cât de importantă e starea psihică și credința în Dumnezeu, atunci când ne luptăm cu boala. Terapia prin rugăciune sau sacroterapia este rugăciunea pe care un om o îndreaptă către Dumnezeu, spre vindecarea sa. 

Bolnavii care sunt optimiști și au credință, au un sistem imunitar mai puternic și pot lupta mai ușor cu boala, spre deosebire de cei pesimiști și deprimați.

Dacă ai credință poți să te vindeci

”Dacă o persoană este receptivă și are credință în Dumnezeu, imunitatea organismului crește. Dacă ai credință poți să te vindeci. Ajută, de asemenea, și dacă cei apropiați sau medicul îl îmbărbătează pe bolnav și dacă el e optimist. Pentru că o boală este 50% stare organică și 50% stare psihică. De aceea e bine să fim optimiști și să nu dăm importanță lucrurilor mărunte. Bolnavii pesimiști au un sistem imunitar mai slab, iar depresia poate duce chiar până la cancer”, a explicat Acad. Dănăilă.

Din video-ul de mai jos puteți afla și alte lucruri interesante despre funționarea creierului de la geniul neurochirurgie românești-prof. Leon Dănăilă.

Sacroterapia sau terapia prin rugăciune

Un om care se roagă, care se uită spre Divinitate capătă o stare de liniște, se curăță de gândurile negre, alungă orice umbră din mintea și sufletul său, intră într-o stare de echilibru, de liniște, poate privi altfel lucrurile și acționează alt fel.

„Dar nu e numai atât. Pentru că liniştea şi echilibrul, să zicem, poţi să le obţii şi cu ajutorul unui psihoterapeut sau al unui psihiatru care are o structură în sensul acesta, pe lângă profesia lui. Dar este vorba de un ajutor Divin, de un ajutor real de Sus! Nu este numai psihoterapie, nu este numai sugestie. Este o transformare și un ajutor de Acolo”, precizează dr. Rodica Augusta Urziceanu, medic primar psihiatru doctor în ştiinţe medicale.

Sănătatea sufletului este necesară și suficientă pentru a considera un om în întregime sănătos. Iar temelia sănătății sufletești este gândul cel bun.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel