Legumele gătite sunt la fel de hrănitoare precum cele crude? Noua descoperire a specialiștilor

Legumele sunt alimente esențiale pentru organismul nostru, deoarece sunt bogate în nutrienți fără de care corpul nu ar putea funcționa. Iată cum să le cosumi pentru a obține cele mai multe beneficii și care este cantitatea recomandată.

Un nou studiu a dezvăluit că, într-adevăr, legumele crude sunt mult mai hrănitoare, însă și legumele gătite au anumite beneficii. Specialiștii susțin că până și legumele gătite sunt importante și doar pentru că beneficiile sunt diminuate nu înseamnă că trebuie să le excludem complet.

De asemenea, cercetătorii studiului au dezvăluit că întregul regim alimentar este important, iar consumul de legume poate doar influența sănătatea generală.

Consumul de legume gătite nu protejează împotriva anumitor boli

Un studiu, publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition, dezvăluie faptul că legumele gătite nu protejează la fel de mult împotriva bolilor cardiovasculare, spre deosebire de legumele crude.

Deși acest studiu a descoperit că, odată ce alți factori care țin de stilul de viață sunt luați în considerare, consumul de legume nu e asociat cu o scădere a riscului de a dezvolta boli ale inimii și circulatorii, asta nu înseamnă că ar trebui să ne oprim din a mânca legume”, a declarat Victoria Taylor, nutriționist la British Heart Foundation.

Avem nevoie de mai multe elemente pentru a ne schimba starea de sănătate

Rezultatele nu sunt surprinzătoare. Alegerea unui singur element, cum sunt legumele, doar prin adăugarea lui la dietă, nu va schimba rezultatul dorit”, a declarat pentru CNN și Alice Liechtenstein, director în cadrul Laboratorului de Nutriție Cardiovasculară de la Universitatea Tufts, potrivit Libertatea.

Care este cantitatea recomandată de legume?

În medie, britanicii au spus că ar consuma în jur de 5 linguri de legume în fiecare zi, adică numai 71 de grame sau o treime dintr-o ceașcă. În jur de două linguri și jumătate erau crude, iar celelalte erau gătite. „Este foarte puțin”, a declarat medicul Andrew Freeman, copreședinte al American College of Cardiologys Nutrition.

Recomandările medicilor din Marea Britanie indică faptul că ar trebui consumate cinci porții de fructe și legume pe zi, fiecare porție având în jur de 80 de grame.

„Oamenii care nu consumă legume trebuie să le înlocuiască cu altceva și, când se estimează efectul consumului de vegetale, este important de văzut cu ce le înlocuiesc”, arată el. „Acesta este un studiu foarte interesant, dar nu unul care trebuie să justifice preferința oamenilor spre a nu consuma legume”, , a explicat Gunter Kuhnle, profesor de nutriție la Universitatea Reading din UK.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

12 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

42 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: