Deși majoritatea fructelor și legumelor sunt mai sănătoase în stare proaspătă, roșiile aduc mai multe beneficii pentru sănătate gătite.
Când gătiți roșiile, un fitonutrient important pe care îl conțin acestea, licopenul, suferă anumite schimbări chimice care îl fac mult mai ușor de absorbit de către organism. Licopenul este cel care dă tomatelor culoarea roșie și tot el protejeaza celulele împotriva razelor soarelui.
Studiile au arătat că aceasta substanță întărește inima și reduce riscul de infarct și alte boli cardiace.
După ce au analizat mai multe studii cu privire la licopenului, după care au comparat efectele acestuia cu statinele, folosite de milioane de oameni în lupta cu colesterolul sau tensiunea arterială mărită, oamenii de știință au ajuns la concluzia că roșiile pot înlocui cu succes statinele.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…