Din cuprinsul articolului
Legumele ar trebui să facă parte din orice dietă, mai ales pentru persoanele cu diabet. Vă oferim cele mai bune legume cu glicemie scăzută pe care trebuie să le adauge diabeticii în dieta lor.
Încărcate cu nutrienți esențiali și fibre care nu fac altceva decât bine pentru corpul nostru, legumele sunt o parte crucială a dietei de zi cu zi a tuturor. Pentru bolnavii de diabet, legumele sunt o sursă deosebit de bună de hrană, deoarece au, în general, un indice glicemic scăzut.
Un aliment cu un indice glicemic scăzut este un lucru bun, deoarece nu face ca nivelul de glucoză din sânge al unei persoane să crească rapid, așa cum ar face o gogoașă, de exemplu, potrivit Harvard Health Letter.
Legumele care scad glicemia rapid. Persoanele cu diabet ar trebui să includă în dieta lor
Iată câteva legume excelente, cu indice glicemic scăzut:
- Brocoli: O legumă fără amidon și care are foarte puțini carbohidrați, broccoli este încărcat cu mulți nutrienți care ne pot ajuta să ne menținem mai sănătoși. De asemenea, nu se adaugă la creșterea în greutate, deoarece are foarte puține calorii. În plus, broccoli este ușor de preparat și poate fi adăugat cu ușurință la o mulțime de feluri de mâncare.
- Roșii: Relativ ieftine și ușor de preparat, cu un IG scăzut, roșiile sunt perfecte pentru diabetici. Pot fi savurate fie crude, fie fierte. Roșiile au antioxidanți care sunt buni pentru inimă.
- Spanac: Această legumă este una dintre cele mai sănătoase dintre legumele cu frunze și este benefică nu numai pentru cei cu diabet, ci și pentru cei care doresc să slăbească. La fel ca majoritatea legumelor cu frunze verzi, sunt, de asemenea, ușor de preparat.
- Sfecla: Conținând nutrienți precum vitamina C și alte minerale, sfecla este o legumă rădăcină care poate ajuta și la creșterea imunității.
- Morcov: Plini de nutrienți precum proteine și tone de fibre, morcovii sunt perfecti pentru diabetici și au un scor IG de 39.