Din cuprinsul articolului
Colesterolul este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimii, care se găsește în fiecare celulă a corpului, fiind necesar pentru a produce hormoni, vitamina D și substanțe care ajută la digestia alimentelor, potrivit Medline Plus, de la US National Library of Medicine.
În plus, Mayo Clinic, o organizație non-profit dedicată practicii clinice, educației și cercetării, a explicat că, în cazul unui nivel ridicat de colesterol, se pot forma depozite de grăsime în vasele de sânge, iar în timp, aceste depozite cresc și îngreunează circulația sângelui suficient prin artere. Uneori, aceste depozite se pot desprinde brusc și pot forma un cheag care provoacă un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Organizația a mai precizat pe site-ul său că boala poate fi moștenită sau poate fi rezultatul unui stil de viață nesănătos, cum ar fi consumul de multe grăsimi nesănătoase. Grăsimile saturate se găsesc în unele tipuri de carne, produse lactate, ciocolată, produse de patiserie și alimente procesate și prăjite.
Alte cauze ale colesterolului ridicat sunt stilul de viață sedentar, lipsa de exerciții fizice, fumatul, obezitatea, vârsta și diabetul.
Cu toate acestea, colesterolul ridicat nu are simptome și singura modalitate de a-l detecta este prin intermediul unui test de sânge.
Din acest motiv, editura a explicat că tratamentele pentru colesterolul ridicat constau în modificări ale stilului de viață sănătos pentru inimă, iar modificările stilului de viață includ o dietă sănătoasă, controlul greutății și o activitate fizică regulată.
În consecință, Nutriție și Farmacie a arătat că „leguminoasele, cum ar fi soia, linte, mazăre, oferă un nivel bun de proteine vegetale și fibre, crescând HDL (colesterolul bun) și scăzând colesterolul rău (LDL) și sunt, prin urmare, alimente perfecte pentru scăderea colesterolului”.
De fapt, un studiu realizat de un grup de cercetători de la Centrul clinic pentru nutriție și modificarea factorilor de risc de la Spitalul St. Michael’s din Toronto, Canada, și publicat în Canadian Medical Association Journal, a relevat faptul că consumul unei porții pe zi de fasole, năut, mazăre sau linte ajută la reducerea colesterolului rău, iar o porție echivalează cu 130 g sau 3/4 de cană.
În plus, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, leguminoasele sunt bogate în proteine vegetale, fibre, vitamine din complexul B, fier, acid folic, calciu, potasiu, fosfor și zinc.
De asemenea, a explicat că legumele sunt similare cu carnea din punct de vedere nutritiv, dar cu un nivel mai scăzut de fier și fără grăsimi animale. De fapt, nivelul ridicat de proteine și alte substanțe nutritive din leguminoase le fac o alegere excelentă în locul cărnii și al produselor lactate, motiv pentru care vegetarienii înlocuiesc adesea carnea cu leguminoase.
„Legumele sunt pline de nutrienți. Sunt sărace în calorii, dar vă fac să vă simțiți sătui. Organismul utilizează carbohidrații din leguminoase încet, în timp, oferind energie constantă pentru organism, creier și sistem nervos. Consumul mai multor leguminoase ca parte a unei diete sănătoase poate ajuta la scăderea glicemiei, a tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a altor riscuri de boli de inimă și diabet”, a explicat biblioteca.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…