Leguma plină de antioxidanți care acționează în organism pentru a proteja împotriva dezvoltării anumitor tipuri de tumori

Morcovul este una dintre cele mai versatile și mai consumate legume din lume, nu doar pentru că poate fi consumat în diferite moduri, ci și pentru că are o serie de proprietăți care îl fac favorabil și benefic pentru organism.

Morcovii sunt bogați într-un nutrient cunoscut sub numele de betacaroten, care este sintetizat de ficat, organ care îl transformă în vitamina A, un antioxidant care protejează organismul împotriva așa-numiților radicali liberi, care generează diverse afecțiuni în corp.

În plus, morcovii conțin și vitamina A, pe lângă cea obținută din betacaroten, ceea ce îi face un aliat de nădejde pentru vedere și pentru sănătatea pielii și a mucoaselor, potrivit site-ului Cuerpo Mente.

Adio constipație

Pe lista de beneficii ale morcovului se numără și contribuția acestuia la îmbunătățirea tulburărilor digestive, datorită faptului că este o sursă de fibre (2,8 grame la 100 g).

„Deși poate părea contradictoriu, morcovii sunt utili atât în caz de diaree, cât și de constipație încăpățânată”, spune Mind Body, deci ajută la reglarea tulburărilor intestinale. De asemenea, previn problemele digestive, cum ar fi gastrita.

Apărare sporită

Datorită conținutului ridicat de fier și cupru, consumul de morcovi crește semnificativ formarea de globule roșii, care ne protejează împotriva corpurilor străine care pătrund în organism, cum ar fi alergenii, și astfel se formează un sistem imunitar mult mai puternic, ceea ce determină creșterea apărării. În același timp, previne arterioscleroza, atacurile de cord și alte boli de inimă.

În plus, morcovii conțin vitamina C, care ajută organismul să genereze anticorpi. Totuși, trebuie reținut că vitamina C se dizolvă în apă în timpul gătitului, motiv pentru care se recomandă să îi consumăm cruzi.

Mai multe beneficii ale morcovilor

Datorită conținutului de carotenoizi, consumul acestora ar ajuta la reducerea radicalilor liberi din organism, ceea ce previne și ameliorează boli precum cancerul. Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în raportul său World Cancer Report, afirmă că, alături de spanac și alte legume, care conțin și ele carotenoizi, morcovii ajută la prevenirea cancerului de sân.

Un alt raport al Universității Newcastle din Marea Britanie afirmă că, dacă este gătit întreg și apoi tăiat în felii, conține cu 25% mai mult falcarinol, un compus care protejează leguma de atacul ciupercilor și acționează în organism pentru a proteja împotriva dezvoltării anumitor tipuri de tumori.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: