Leguma pe care ar trebui să o mănânci zilnic. Conține un antioxidant puternic

Există o legumă ce oferă vitamina C și K, dar și acid folic. Conține și antioxidantul quercetină, care este excelent pentru sistemul imunitar, mai precizează sursa citată anterior. Nutriționiștii recomandă consumul ei în fiecare zi. Iată de ce si care este leguma care conține un puternic antioxidant.

„Legumele cele mai hrănitoare sunt cele cu o culoare foarte intensă și lucioasă. Gândește-te la verde închis, portocaliu intens, roșu aprins. Acest lucru ar însemna să alegi kale în locul salatei iceberg sau ardeiul gras verde în loc de castraveți”, explică Beth Wyman, medic nutriționist, pentru Parade.com.

Leguma pe care ar trebui să o mănânci zilnic. Conține un antioxidant puternic

Deși nu este un secret că legumele sunt bune pentru tine, există una care se află în fruntea listei.

De fapt, sparanghelul este una dintre cele mai hrănitoare legume, deoarece oferă vitamina C și K, dar și acid folic. Conține și antioxidantul quercetină, care este excelent pentru sistemul imunitar, mai precizează sursa citată anterior.

De asemenea, conține fibre insolubile, care ajută la mișcările intestinale și reduce constipația. Sparanghelul conține și aminoacidul asparagină, făcându-l un diuretic natural care ajută la reducerea retenției de apă și a balonării.

Care este cel mai bun mod de a găti sparanghelul pentru a-și păstra conținutul de nutrienți? Sotați-i rapid sau fierbeți-i la abur, spun experții.

Legume care ar trebui consumate cu moderație

Deși puteți mânca sparanghel zilnic, există și alte legume pe care este mai bine să le consumați cu moderație:

  • Mazăre, morcovi și porumb
    „Toate legumele au unele beneficii nutriționale, dar mazărea, morcovul și porumbul ar trebui folosite ca amidon la mese sau în cantități mai moderate”, spune DiCarlo.
  • Legume crucifere. Acestea includ broccoli și varza de Bruxelles, care sunt pline de nutrienți și compuși care luptă împotriva inflamației în organism. Cu toate acestea, ele conțin glucozinolați – substanțe chimice care conțin sulf și care pot provoca balonări.

Dacă sunteți o persoană care se simte balonată după ce a mâncat legume crucifere, reduceți sau luați în considerare alte legume pe care să le consumați. De asemenea, legumele crucifere fierte sunt de obicei mai bine tolerate decât cele crude.

  • Conserve de legume
    Legumele conservate tind să aibă sare adăugată și să nu fie atât de dense în nutrienți din cauza procesului de conservare.
  • Cartofi albi. Cartofii albi sunt o legumă cu amidon, fără o cantitate imensă de proprietăți „sănătoase” , explică dieteticianul Dana Ellis Hunnes. Este important de reținut totuși că acestea conțin unele beneficii pentru sănătate și ar trebui să fie consumate cu moderație, mai precizează sursa citată anterior.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

2 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

3 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

4 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: