Din cuprinsul articolului
Leguma minune care previne cancerul. Cancerul, considerat boala secolului, se răspândește într-un ritm alarmant în majoritatea țărilor dezvoltate. În fiecare moment auzim despre campanii de conștientizare și campanii de prevenire, iar medicii fac tot ce le stă în putință pentru a-i ajuta pe cei care suferă de această boală crudă.
Cu toate acestea, nu mulți oameni știu că există o soluție pentru a preveni acest lucru. Ele constau și din alimente. Acum s-a descoperit că un aliment foarte comun poate salva vieți în lupta împotriva cancerului mortal.
Leguma care previne cancerul este extrem de accesibilă și se găsește peste tot în România. Cel mai important aspect este că ajută la prevenirea cancerului de colon, plămâni și stomac. Este vorba de hrean.
Această legumă conține cantități mari de sinigrina, un compus din clasa glucozinolaților care are proprietăți anticancerigene. Activează enzimele implicate în detoxifierea moleculelor cancerigene. Când sunt gătite, enzimele din hrean se combină cu glucozinolații și îi descompun în compuși utili din punct de vedere nutrițional. Tipul și cantitatea de glucozinolat variază în funcție de mărimea și calitatea rădăcinii de hrean, potrivit sursei.
Singrina este utilă în prevenirea maladiilor canceroase ale colonului, plămânilor și stomacului. Peroxidaza, o altă enzimă conținută de rădăcina de hrean, ajută la prevenirea afecțiunilor maligne ale pancreasului.
De asemenea, hreanul ajută la contractarea vezicii biliare și la scurgerea bilei. Acesta este un aspect important al procesului digestiv care vă menține întregul sistem sănătos. Datorită conținutului ridicat de sulf al hreanului, curăță sinusurile și elimină mucusul. În plus, compușii biologici găsiți în hrean cresc fluxul de sânge către față și favorizează drenajul.
În plus, hreanul este bogat în nutrienți precum calciu, fibre, acid folic, mangan, magneziu, potasiu, vitamina C și zinc.
Originar din Europa, hreanul a fost folosit în numeroase tratamente în medicina tradițională, sub formă de extract (sub formă de ulei), sub formă uscată sau sub formă de rădăcină proaspătă. În trecut, hreanul a fost folosit pentru a trata infecțiile tractului urinar, bolile de rinichi, durerile articulare, bolile respiratorii, artrita și tulpinile musculare.
Hreanul nu este considerat a fi sigur pentru a fi administrat copiilor mici, cu varste sub 4 ani, atunci cand este consumat pe cale orala, deoarece poate cauza probleme digestive. Nu se recomanda sa se consume hrean in cantitati mari, pe cale orala, daca persoana este insarcinata sau alapteaza. Tinctura de hrean nu este considerata un remediu sigur daca este folosita in mod regulat ori in cantitati mari, deoarece poate provoca pierderea sarcinii.
Pentru ca hreanul poate irita sistemul digestiv, nu se recomanda folosirea lui la persoanele cu ulcer la stomac, la pacientii boli inflamatorii intestinale, la cele cu infectii sau alte afectiuni ale tractului digestiv.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…