Din cuprinsul articolului
Leguma ”minune” care luptă împotriva cancerului, curăţă colonul şi vindecă ulcerul. Veritabil vraci al naturii!
Pe lângă plante, legumele sunt o sursă de vitamine, însă unele sunt ”adevărați vraci”. Au puteri vindecătoare. Adaugarea de sucuri din fructe si legume la dieta de zi cu zi îmbunatateste sănatatea noastra mentala și fizica. Cu toate acestea, multi dintre noi nu consumam zilnic cantitatile necesare si nici nu stim care sunt multiplele avantaje ale consumului de sucuri din fructe si/sau legume proaspete.
Iata cateva sucuri de legume și ce se poate trata cu ele:
Pe lângă legumele prezentate mai sus, medicii ne informează că există o legumă ce poate fi consumată cu încredere de oricine, în special de oamenii care se confruntă cu ulcerul. Este vorba de varză. Această legumă ieftină are o mulțime de beneficii asupra organismului uman.
Un ulcer gastric este o rană deschisă în mucoasa stomacului. Când apare un ulcer gastric, membrana mucoasă care are o funcție de protecție în interiorul stomacului începe să se descompună, pătrunde în mucoasa musculară și crește în diametru.
Varza este plină de fitonutrienţi, vitamine (A, C, K) și antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.
Sucul obţinut din frunzele proaspete de varză este eficient în tratarea ulcerului gastric deoarece are efect de cicatrizare. Proprietăţile sale medicale se datorează mucilagiilor, sulfului, sărurilor de potasiu, plus alte substanţe chimice benefice din varză. În plus, varza are efect alcalinizant, neutralizând aciditatea gastrică.
În plus, varza conţine vitamina C, atât de necesară în sezonul rece, și este o sursă de betacaroten, care protejează vederea de diverse afecțiuni medicale, precum cataracta.
De asemenea, consumul de varză stimulează imunitatea la foarte multe forme de cancer. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii.
“Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Frunzele verzei conţin nenumărate substanţe active care induc celulelor maligne un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite, reglează acţiunea hormonilor steroidieni în organism, hormoni ce sunt implicaţi în numeroase forme de cancer, reglează ritmul de diviziune celulară şi induc creşterea producţiei enzimelor responsabile de inactivarea şi de eliminarea celulelor maligne. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer”, explică dr. Cătălin Luca, potrivit Adevărul.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…