Din cuprinsul articolului
Morcovi: Extrem de necesari în meniu. Vei simți aceste beneficii uimitoare! Această legumă oferă multe beneficii pentru sănătate. De exemplu: îmbunătățește vederea, întărește sistemul imunitar, limitează îmbătrânirea prematură, reduce riscurile de boli de inimă și ajută la pierderea în greutate.
Asemenea beneficii sunt posibile deoarece morcovii sunt bogati in vitaminele A, C si K, minerale si carotenoizi cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii, imunomodulante si hipocolesterolemice. Este important de reținut că pentru a beneficia de beneficiile acestei băuturi, sucul de morcovi trebuie inclus într-o dietă sănătoasă, alături de activitatea fizică regulată.
Principalele beneficii pentru sănătate ale sucului de morcovi
1. Mentine sanatatea ochilor. Sucul de morcovi susține sănătatea ochilor deoarece este bogat în vitamina A, care protejează împotriva xeroftalmiei. Este o boală cauzată de o deficiență a acestei vitamine și poate provoca uscăciune, pete albe în fața ochilor, dificultăți de vedere în întuneric și orbire.
Sucul de morcovi este, de asemenea, bogat în zeaxantină, beta-caroten și luteină – carotenoizi care promovează producția de pigmenți în retină și ajută la combaterea proceselor degenerative din macula. Este o boală legată de vârstă. Sucul ajută și împotriva cataractei și a orbirii nocturne.
2. Intareste sistemul imunitar. Vitaminele C, A și beta-carotenul prezent în sucul de morcovi sunt importante pentru creșterea, reînnoirea și întărirea celulelor protectoare ale organismului. Ele ajută la întărirea sistemului imunitar și luptă împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor.
3. Încetinește îmbătrânirea prematură. Sucul de morcovi ajută la prevenirea îmbătrânirii premature prin vitamina A și beta-caroten. Sunt nutrienți și compuși bioactivi cu acțiune antioxidantă care ajută la protejarea pielii de razele ultraviolete ale soarelui și previn formarea ridurilor.
4. Sprijină sănătatea oaselor
Fiind o sursa buna de vitamina K, sucul de morcovi ajuta la producerea osteocalcinei, o proteina care stimuleaza fixarea calciului in oase si dinti. Este esențială pentru dezvoltarea și întreținerea oaselor normale la vârsta adultă, ajutând la prevenirea osteoporozei.
Beneficii uriașe ale consumului de morcovi
5. Protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare Vitaminele A și C, beta- și alfa-carotenul prezent în sucul de morcovi previn oxidarea celulelor adipoase. În acest fel, ele ajută la controlul nivelului de colesterol din sânge, prevenind complicațiile cardiovasculare precum angina, ateroscleroza și atacurile de cord.
6. Obținerea unui bronz bronz. Deoarece conține cantități mari de beta-caroten, sucul de morcovi crește producția de melanină, care conferă pielii un ten bronz. Pentru a obține acest efect asupra tenului tău, este recomandat să consumi sucul de morcovi și alte alimente care sunt surse de beta-caroten de cel puțin 2-3 ori pe zi, cu cel puțin 7 zile înainte de expunerea la soare.
7. Te ajută să slăbești Fiind un aliment cu putine calorii, sucul de morcovi este o optiune buna pentru controlul caloriilor din dieta ta, ajutandu-te sa slabesti.
8. Reduce hipertensiunea arterială. Ca o sursa buna de potasiu, sucul de morcovi se extinde si relaxeaza arterele, favorizeaza eliminarea excesului de sodiu din organism – actionand astfel ca o bariera impotriva hipertensiunii arteriale.
9. Îmbunătățește memoria și abilitățile cognitive Sucul de morcovi îmbunătățește memoria și abilitățile cognitive deoarece conține luteină – un carotenoid din creier care păstrează funcțiile neuronilor.
10. Ajută la prevenirea cancerului Sucul de morcovi este capabil să ajute la prevenirea apariției formațiunilor canceroase, deoarece conține falcarinol – un compus bioactiv cu efecte antioxidante și imunomodulatoare. În plus, sucul de morcovi inhibă creșterea celulelor tumorale, potrivit medicului Carla Leal.