Din cuprinsul articolului
Consumul regulat de morcovi poate ajuta la reducerea colesterolului ridicat, spune Dr. Svetlana Malinovskaya.
Morcovi pentru scăderea colesterolului
Dr. Malinovskaya împărtășește o modalitate accesibilă de a reduce colesterolul folosind morcovi, menționând că includerea lor în dietă este o bună prevenire a bolilor vasculare periculoase (inclusiv ateroscleroză, accident vascular cerebral și atac de cord).
„Consumul regulat de morcovi va ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la prevenirea dezvoltării unor boli precum ateroscleroza, accidentul vascular cerebral și atacul de cord. Morcovii conțin o mulțime de potasiu, care este un vasodilatator, adică un vasodilatator, îmbunătățind astfel circulația sângelui”, spune Dr. Malinovskaya.
Medicul notează că morcovii sunt o sursă de o substanță cum ar fi cumarina – intrarea sa în organism se opune hipertensiunii arteriale, ajutând la reducerea tensiunii arteriale. În consecință, starea inimii și a creierului se îmbunătățește.
În plus, beneficiile morcovilor pentru sistemul cardiovascular se datorează conținutului ridicat de vitamina C și potasiu – aceste substanțe afectează pozitiv starea vaselor de sânge, reduc tensiunea pereților lor și au un efect antihipertensiv.
Alte beneficii ale morcovilor
În plus, consumul de morcovi este util pentru îmbunătățirea funcției tractului gastro-intestinal. Potrivit Malinovskaya, fructul rădăcină se distinge printr-o cantitate mare de fibre și fibre grosiere, care, atunci când sunt introduse în tractul gastro-intestinal, reduc riscul de constipație și asigură prevenirea bolilor stomacului și intestinelor.
„Atunci când morcovii sunt gătiți, în ei nu rămân fibre vegetale grosiere și sunt mai bine absorbiți de organism. Prin urmare, morcovii fierți sunt recomandați să fie incluși în dieta persoanelor în vârstă, precum și a celor care au probleme cu tractul digestiv”, explică Dr. Svetlana Malinovskaya.
Morcovii contribuie la:
- Refacerea carențelor de vitamine și minerale.
- Menținerea funcționării normale a sistemului vizual.
- Prevenirea complicațiilor diabetului zaharat.
- Neutralizarea radicalilor liberi.
- Normalizarea nivelului de colesterol din sânge, îmbunătățirea circulației sanguine, prevenirea complicațiilor cardiovasculare.
- Întărirea sistemului imunitar.
- Îmbunătățirea apetitului, digestiei, metabolismului carbohidraților, detoxifierea organismului.
- Prevenirea urolitiazei și a colelitiazei.
- Prevenirea bolilor dentare.
- Îmbunătățirea sănătății pielii.
- Accelerarea vindecării rănilor.
- Îmbunătățirea toleranței la efort.
- Una dintre particularitățile acestei legume este că valoarea sa nutritivă rămâne practic neschimbată în cazul depozitării prelungite.