Din cuprinsul articolului
Menținerea unei alimentații sănătoase este benefică pentru organismul uman în multe feluri. De exemplu, este una dintre cele mai bune strategii pentru controlul greutății. De asemenea, este ideală pentru a preveni apariția bolilor cronice și metabolice, cum ar fi diabetul. În plus, previne apariția anemiei.
Unele dintre alimentele cele mai recomandate de nutriționiști sunt cele de origine vegetală. Tocmai unul dintre ele, care este chiar o legumă, are capacitatea, printre altele, de a îmbunătăți sau de a favoriza circulația sângelui, unul dintre cele mai importante procese din corpul uman.
„Sistemul circulator este alcătuit din vase de sânge care transportă sângele către și de la inimă. Arterele transportă sângele de la inimă către restul corpului, iar venele transportă sângele de la corp către inimă”, informează site-ul Nemours Teens Health.
„Sistemul circulator transportă oxigenul, nutrienții și hormonii către celule și elimină deșeurile, cum ar fi dioxidul de carbon. Calea pe care o urmează sângele merge întotdeauna în aceeași direcție, pentru ca lucrurile să funcționeze așa cum trebuie”, adaugă site-ul.
Atunci când circulația sângelui sau fluxul sanguin nu este cel mai bun, pot apărea diferite probleme în organism. Unele dintre ele sunt, de exemplu, apariția venelor varicoase. Acestea afectează în principal picioarele.
Leguma diuretică care îmbunătățește circulația sângelui în picioare
Acum, așa cum am menționat în paragrafele anterioare, există un aliment vegetal care are capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui, în special la nivelul picioarelor. Este vorba despre sfecla roșie sau sfeclă roșie, așa cum mai este cunoscută.
„Sfecla roșie este bogată în nitrați naturali, compuși chimici care pot fi transformați în oxid nitric în organism. Oxidul nitric este un vasodilatator natural, ceea ce înseamnă că ajută la lărgirea vaselor de sânge, permițând un flux sanguin mai eficient și îmbunătățind circulația”, relatează platforma digitală La Razón 25.
La rândul său, el spune că ” în cadrul unui studiu în care pacienții au fost testați prin consumul de suc de sfeclă roșie pentru o perioadă de opt săptămâni, s-a observat o îmbunătățire semnificativă a circulației sanguine a participanților, demonstrând efectul puternic al acestui aliment”.
Ca orice tip de aliment, o legumă atât de cunoscută precum sfecla roșie trebuie consumată cu moderație, fără excese. Pe lângă faptul că poate fi consumată sub formă de sucuri sau zacuscă, ea poate fi consumată și în diferite tipuri de salate.