Legumă de toamnă cu proprietăți anti-îmbătrânire. Este beneficăși pentru cei cu probleme cardiovasculare, respiratorii și pentru cei care doresc să-și activeze metabolismul.
A venit momentul să ne schimbăm programul și să includem fructele și legumele de toamnă în alimentație. În principiu, nutriționiștii susțin că ar trebui să planificăm multe mese mici cu fructe și legume pe parcursul zilei noastre.
Este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a ne stimula corpul și a avea o bunăstare fizică și psihică, acum că ritmurile vieții de zi cu zi au început să ne streseze.
Face pielea să strălucească și este anti-îmbătrânire. Sucul său merită un loc pe lista alimentelor care fac mici minuni pentru sănătate, deoarece întărește rezistența organismului, astfel încât să puteți face exerciții mai mult timp, în timp ce îmbunătățește circulația sângelui și scade tensiunea arterială.
Cercetări recente arată că mâncând această legumă ne întărim rezistența și avem cu 16% mai multă energie.
Îl găsești pe tot parcursul anului în supermarketuri, dar este mai gustos și mai hrănitor toamna.
Sfecla roșie este unul dintre cele mai puternice medicamente pe care natura ni le-a dăruit. Ele oferă o apărare puternică împotriva multor boli.
Conțin o cantitate semnificativă de vitamine B și C, minerale precum potasiu, sodiu, fier și magneziu, precum și fibre.
De asemenea, conțin dioxid de siliciu, care este vital pentru sănătatea pielii, unghiilor, ligamentelor, tendoanelor și oaselor. Licopenul care se găsește în sucul de sfeclă roșie ajută pielea să-și mențină elasticitatea și, de asemenea, ajută la protejarea pielii de soare.
Această legumă are antioxidanți care sunt valoroși în protejarea împotriva mecanismelor de îmbătrânire a pielii, deoarece neutralizează radicalii liberi și previn ridurile fine și liniile fine de pe față.
Este bogat într-un puternic pigment vegetal și antioxidant, betacianina, care îi conferă acestei legume culoarea roșu intens.
Betacianina poate limita daunele cauzate organismului de radicalii liberi, dar și poate inhiba formarea celulelor canceroase la nivelul stomacului, intestinului, plămânilor și sistemului nervos, potrivit unor cercetări.
Sfecla roșie vă poate ajuta să faceți față bolilor hepatice. Mai precis, ele previn acumularea de grăsime în ficat, care poate fi cauzată de consumul crescut de alcool, obezitate sau chiar diabet.
O dietă bogată în suc de sfeclă roșie poate fi cea mai naturală modalitate de a reduce tensiunea arterială și de a îmbunătăți sănătatea inimii.
Consumul său frecvent crește fluxul de sânge către creier, ceea ce contribuie la lupta împotriva demenței și a altor boli cognitive.
Sucul de sfeclă roșie poate reduce pielea uscată, în timp ce proprietățile sale enzimatice descompun celulele moarte și afecțiunile scalpului uscat. Dacă pielea ta este grasă și părul tău se simte greu, chiar și după spălare, sucul poate oferi alinare de mâncărimea care vine cu mătreața și scalpul gras.
În cele din urmă, sfecla, deoarece conține acid folic, poate reduce colesterolul și trigliceridele.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…