Categories: Expertul zilei

Leguma cu proprietăți anti-cancer. Michael Pollan: medicina preventivă mai bună decât orice supliment

Nu este un secret că Michael Pollan iubește plantele. De aproape două decenii încurajează oamenii să mănânce mai multă mâncare adevărată – în special legume -.

Pollan, autorul cărților „The Omnivore’s Dilemma” și „In Defense of Food”, a declarat că legumele pot funcționa ca medicină preventivă – și că acestea oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât administrarea de suplimente scumpe.

„Este mult mai bine să vă luați vitaminele din alimente”, a declarat Pollan pentru Business Insider. Cel mai recent documentar al său, „Food, Inc. 2”, a fost lansat vineri în cinematografe.

„Corpurile noastre au evoluat pentru a obține nutrienți din alimente, nu din pastile”, a spus el. „Așa că nu este de mirare că suplimentele nu funcționează în general decât dacă ai o deficiență foarte specifică”.

Mulți medici, nutriționiști, cercetători independenți în domeniul suplimentelor și experți de top în longevitate sunt de acord cu el.

Sunteți nerăbdători să adăugați un nou supliment la dieta dumneavoastră? Încercați broccoli

Cele mai bune pentru îmbunătățirea circulației, a fluxului sanguin și pentru prevenirea unor boli grave sunt plantele din familia Brassicaceae, pe care le găsim în orice piață. În această categorie intră varza, varza creață, varza kale, conopida, broccoli și varza de Bruxelles.

Broccoli, spre exemplu, conțin substanțe chimice pe bază de sulf, numite glucosinolați, care dau acestor alimente aroma lor amară. Aceste substanțe pot ajuta la prevenirea unor forme de cancer.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Sunt și multe pastile care conțin această substanță, dar nu pot fi la fel de eficiente precum obținerea ei pe cale naturală.

„Când a fost identificat acest compus și apoi introdus într-un supliment, nu a avut același efect”, a spus Michael Pollan.

Potrivit nutriționiștilor, sunt o mulțime de dovezi care arată beneficiile consumului de legume proaspete, printre care se numără și broccoli, asupra organismului, pe termen lung.

Cei care mănâncă broccoli des tind să aibă mai puține accidente vasculare cerebrale, au inima mai sănătoasă, mai puțină grăsime pe burtă, o probabilitate mai mică de a dezvolta diabet de tip 2 și un declin cognitiv mai redus.

„Sunt lucruri pe care nu le înțelegem pe deplin despre structura alimentelor și despre relația dintre substanțele chimice din alimente, care sunt foarte importante”, a spus Michael Pollan.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

8 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

9 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

9 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: