Din cuprinsul articolului
Nu este un secret că Michael Pollan iubește plantele. De aproape două decenii încurajează oamenii să mănânce mai multă mâncare adevărată – în special legume -.
Pollan, autorul cărților „The Omnivore’s Dilemma” și „In Defense of Food”, a declarat că legumele pot funcționa ca medicină preventivă – și că acestea oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât administrarea de suplimente scumpe.
„Este mult mai bine să vă luați vitaminele din alimente”, a declarat Pollan pentru Business Insider. Cel mai recent documentar al său, „Food, Inc. 2”, a fost lansat vineri în cinematografe.
„Corpurile noastre au evoluat pentru a obține nutrienți din alimente, nu din pastile”, a spus el. „Așa că nu este de mirare că suplimentele nu funcționează în general decât dacă ai o deficiență foarte specifică”.
Mulți medici, nutriționiști, cercetători independenți în domeniul suplimentelor și experți de top în longevitate sunt de acord cu el.
Sunteți nerăbdători să adăugați un nou supliment la dieta dumneavoastră? Încercați broccoli
Cele mai bune pentru îmbunătățirea circulației, a fluxului sanguin și pentru prevenirea unor boli grave sunt plantele din familia Brassicaceae, pe care le găsim în orice piață. În această categorie intră varza, varza creață, varza kale, conopida, broccoli și varza de Bruxelles.
Broccoli, spre exemplu, conțin substanțe chimice pe bază de sulf, numite glucosinolați, care dau acestor alimente aroma lor amară. Aceste substanțe pot ajuta la prevenirea unor forme de cancer.
Sunt și multe pastile care conțin această substanță, dar nu pot fi la fel de eficiente precum obținerea ei pe cale naturală.
„Când a fost identificat acest compus și apoi introdus într-un supliment, nu a avut același efect”, a spus Michael Pollan.
Potrivit nutriționiștilor, sunt o mulțime de dovezi care arată beneficiile consumului de legume proaspete, printre care se numără și broccoli, asupra organismului, pe termen lung.
Cei care mănâncă broccoli des tind să aibă mai puține accidente vasculare cerebrale, au inima mai sănătoasă, mai puțină grăsime pe burtă, o probabilitate mai mică de a dezvolta diabet de tip 2 și un declin cognitiv mai redus.
„Sunt lucruri pe care nu le înțelegem pe deplin despre structura alimentelor și despre relația dintre substanțele chimice din alimente, care sunt foarte importante”, a spus Michael Pollan.