Din cuprinsul articolului
Aceasta este cea mai importantă legumă pentru persoanele cu colesterol mare! Nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de a dezvolta afecțiuni care pot pune viața în pericol, cum ar fi accidentul vascular cerebral și bolile de inimă. Principalele cauze ale nivelurilor ridicate de colesterol includ dieta bogată în grăsimi saturate și trans, sedentarismul, fumatul și predispoziția ereditară.
Pentru a reduce riscul de afecțiuni asociate colesterolului ridicat, este recomandat adoptarea unui stil de viață sănătos. De exemplu, potrivit medicilor, persoanelor cu această afecțiune li se recomandă consumul unei legume.
Potrivit Health digest, menținerea unei greutăți sănătoase, exerciții fizice regulate și consumul minim de alcool sunt câteva modalități prin care vă puteți proteja de hipercolesterolemie. Dieta este, de asemenea, un factor cheie. Consumul de alimente bogate în fibre precum fasolea, ovăzul și avocado poate ajuta la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
Ceapa – scade colesterolul rau si creste colesterolul bun O cană de ceapă fiartă fără sare conține 349 mg de potasiu, 73,5 mg de fosfor, 46,2 mg de calciu și puțin peste 23 mg de magneziu.
Leguma conține, de asemenea, un flavonoid cunoscut sub numele de quercetină. Autorii unui studiu din 2017 publicat în revista Lipids in Health and Disease au căutat să înțeleagă mai bine relația dintre quercetină și efectul său potențial asupra transportului invers al colesterolului sau procesul prin care organismul elimină placa din celule.
Într-un studiu de 8 săptămâni publicat în 2015 în revista Plant Foods for Human Nutrition, oamenii de știință au descoperit că suc de ceapă a redus semnificativ nivelul lipidelor la pacienții cu niveluri moderat de colesterol ridicate.
Dacă nu vă place să mâncați ceapă, suplimentele cu ceapă pot, de asemenea, să vă scadă colesterolul. Acest lucru este împărtășit de autorii unei analize publicate în 2021 în revista Food Science & Nutrition.
Factori de risc
Zece studii clinice diferite au concluzionat că suplimentele cu ceapă scad colesterolul rău, cresc colesterolul bun și reglează colesterolul total. Cu toate acestea, nu a fost observată nicio asociere între aportul de ceapă și îmbunătățirea nivelului de trigliceride.
Așadar, anumiți factori pot crește riscul de a dezvolta hipercolesterolemie. Acestea includ consumul de alimente bogate în grăsimi trans sau grăsimi saturate, un stil de viață sedentar, fumatul, genetica, vârsta și multe altele. Prezența unor boli alternative poate fi, de asemenea, un factor de risc, cum ar fi diabetul de tip 2 sau obezitatea, potrivit sursei.
Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024. Potrivit astrologului,…
Boala Parkinson, o tulburare neurologică progresivă în care cantitatea de dopamină din anumite zone ale…
ALEGERI prezedențiale 2024. În sediile marilor partide și în birourile sociologilor care analizează datele venite…
Suplimentele de vitamina D ar putea scădea tensiunea arterială la persoanele în vârstă care sunt…
Arsenie Boca, cunoscut drept „Sfântul Ardealului”, este una dintre cele mai venerate figuri ale ortodoxiei…
Compania care oferă recompense în numerar pentru a ajuta angajații să-și găsească dragostea și fericirea…