Sari la conținut

Leguma care topeşte lipoamele de grăsime. Lidia Fecioru: „Se sparge şi iese lichidul”

Lidia Fecioru
Sursa foto: arhiva Doctoul Zilei
Condimet anti-îmbătrânire

Lipomul este vazut ca fiind cea mai frecventă tumoare benignă a ţesutului subcutanat, afectand ambele sexe si regasindu-se la un procentaj de 2,1% din populație.

Ce sunt lipoamele?

Lipoamele sunt niste formatiuni tumorale, unice sau multiple, situate sub piele. Acestea nu au simptomatologie si nu prezinta dureri decat daca sunt dispuse in zonele de iritatie permanenta, in apropierea unor nervi, sau daca sunt intens vascularizate.

Lipomul nu este insa o formatiune tumorala maligna (nu este cancer) si in evolutia sa se poate complica doar prin crestere si prin aspectul inestetic al zonei unde se dezvolta.

Care sunt cauzele aparitiei lipomului?

Potrivit Clinicii Vaculare, s-a observat ca lipoamele apar cel mai frecvent la persoanele de varsta a doua si isi pot face aparitia in diferite zone ale corpului.

Acestea sunt majoritar nedureroase si au o crestere foarte lenta ( pe parcursul mai multor ani). De asemenea s-a observat ca exista o predispozitie genetica, adica se transmite genetic de la un membru la altul, iar posibilitatea de a mosteni o astfel de boala este destul de mare.

Lipom de grăsime

 

O mică leziune poate determina apariţia lipomului. Acesta se mai poate asocia si cu dislipidemia (modificări în metabolismul grăsimilor – trigliceride, colesterol), cu rezistenţa la insulină și cu diabetul zaharat de tip 2.

Atunci cand lipomul se dezvolta pe zonele vizibile ale corpului ( fata, scalp, maini ), deformeaza aceasta zona si creeaza necesitatea estetica de a fi inlaturat. Nu prezinta alte complicatii, dar pot fi insotite de durere in cazul in care sunt pozitionate in zonele de iritatie permanenta, adica la nivelul centurii, al gulerului, sub brat sau pe picioare.

Leguma care topește lipoamele de grăsime

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, despre leguma care reuşeşte să topească lipoamele de grăsime.

„Sunt foarte mulţi oameni care au lipoame de grăsime.

Sfecla roşie topeşte aceste lipoame. Spălăm sfecla, o dăm pe răzătoare şi o punem pe lipoame.

Învelim cu o faşă pe care o lăsăm peste noapte. Să facem chestia asta de vreo 3, chiar 4 ori. Lipoamele se vor sparge şi va ieşi lichid de acolo.

Poate ne este frică să ne prezentăm la medic. Acum sunt tot felul de metode. Dacă aceste lipoame sunt prea mari, doar chirurgical se pot scoate.”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel