Din cuprinsul articolului
Sfecla roșie este o rădăcină care se consumă de obicei în salate, cu o aromă deosebită și o putere răcoritoare foarte apreciată, mai ales în lunile de vară.
Trebuie să știi că această legumă are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului și că este foarte recomandată, de exemplu, în caz de anemie, boli cardiovasculare, nivel ridicat de colesterol, printre altele.
Continuă să citești acest articol dacă vrei să descoperi toate beneficiile sfeclei și, astfel, să profiți de cele mai deosebite proprietăți ale sale.
Alimentele antioxidante sunt esențiale pentru o alimentație sănătoasă, mai ales pentru acțiunea lor împotriva formării radicalilor liberi în organism, responsabili de oxidarea și îmbătrânirea celulelor și de apariția diferitelor boli, inclusiv a cancerului. Trebuie să știi că sfecla roșie este plină de antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și antocianinele, care ajută la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, în special cel de colon, și a bolilor degenerative.
Atunci când aveți un nivel ridicat de colesterol sau trigliceride în sânge, puteți găsi în sfecla roșie un bun aliat pentru a le reduce. Fibrele sale solubile și conținutul de antioxidanți ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr și de colesterol și, de asemenea, a fost raportat că are capacitatea de a crește colesterolul bun din organism. Aceasta protejează împotriva bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare.
Consumul de sfeclă roșie este benefic și pentru sănătatea digestivă, deoarece conține fibre și vitamina B, care favorizează mișcările intestinale, făcând ca procesul de digestie să se desfășoare într-un mod optim. Este, de asemenea, un bun remediu natural pentru stimularea poftei de mâncare și tratarea constipației, o afecțiune care poate fi cauzată în principal de lipsa fibrelor din dieta zilnică.
Printre cele mai remarcabile beneficii ale sfeclei, se numără faptul că, fiind foarte bogată în fier și acid folic, este excelentă pentru pacienții care suferă de anemie și, mai ales, pentru femeile însărcinate, datorită faptului că, în timpul sarcinii, este nevoie de o cantitate mai mare de fier pentru a fabrica hemoglobină și a asigura că cantitatea necesară de oxigen ajunge la celule. Acidul folic este esențial pentru a preveni alterările congenitale la făt și pentru a împiedica nașterea copilului cu probleme de sănătate sau malformații.
Sfecla roșie conține un procent ridicat de apă și are proprietăți de curățare foarte puternice, deoarece stimulează funcția hepatică, intestinală și renală. Așadar, consumul de sfeclă roșie este o modalitate excelentă de a elimina toxinele și de a expulza lichidele acumulate, printre altele, pentru a promova pierderea în greutate și a combate afecțiuni precum retenția de lichide, scrie Mundo Deportivo.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…