Din cuprinsul articolului
Beneficiile consumului de praz includ protejarea sănătății inimii, creșterea forței sistemului imunitar, vital pentru sănătatea sistemului nervos, îmbunătățirea vederii, reducerea riscului de cataractă, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea digestiei, reducerea riscului de cancer, ajută la pierderea în greutate, ajută la tratarea diabetului de tip 2, vă întărește oasele, oferă protecție împotriva arsurilor solare și iar dacă mănânci praz te vei bucura și de un păr strălucitor.
Prazul este leguma cunoscută pe scară largă care a fost folosită în bucătărie de sute de ani. Proprietățile incredibile o fac un ingredient preferat pentru bucătari și pentru oricine încearcă să țină o dietă sănătoasă.
Acest superaliment, de fapt, conține niveluri ridicate de flavonoide, vitamine A, E și K și fibre. Prazul este, de asemenea, bogat în compuși precum potasiu, calciu, magneziu, cupru și fier. Prazul este fără grăsimi, iar o singură porție gătită are doar 31 de calorii.
Datorită consistenței lor cremoase și aromei dulci, sunt ușor de introdus în obiceiurile alimentare normale ale oricui sau sunt folosite ca suplimente naturale. Se găsesc și pe tot parcursul anului!
În timp ce prazul a fost privit ca un superaliment încă din epoca egipteană antică, dar și astăzi, nu toată lumea este conștientă de proprietățile lor benefice.
Prazul, în special rampele sălbatice, sunt alimente prietenoase cu inima datorită cantității de acid folic prezent pe toată lungimea plantei. Se știe că acest compus ajută la protejarea mucoasei vaselor de sânge împotriva deteriorării.
Cu ajutorul flavonoidului kaempferol, care se găsește în cantități mari în praz, s-a dovedit că acest aliment poate reduce riscul de infarct și boli.
Mai mult, concentrația mare de antioxidanți poate oferi protecție vaselor de sânge împotriva deteriorării oxidative.
Prazul prezintă o cantitate semnificativă de vitamina A, care este vitală pentru menținerea sistemului imunitar. Acest compus este util în reducerea inflamației și întărirea organismului, ceea ce ajută la combaterea infecțiilor.
Mai mult, s-a dovedit că nivelurile ridicate de vitamina E reduc răspândirea moleculelor proinflamatorii, cum ar fi citokinele.
Cele mai bune rezultate pot fi observate prin introducerea unor cantități moderate până la mari de verdeață închisă cu frunze verzi în dieta dumneavoastră. Acestea nu se limitează la praz, ci includ kale, broccoli și spanac printre multe altele.
Prazul, printre alte legume verzi, este o sursă de vitamina B6, cea responsabilă pentru sănătatea sistemului nostru nervos.
Această legumă a fost considerată esențială pentru a reduce oboseala și pentru a calma efectele stresului de zi cu zi. În plus, prezența unor niveluri ridicate de mangan, vitamina C și acid folic ajută la menținerea unei concentrări stabile și la evitarea oboselii.
Radicalii liberi pot reprezenta o amenințare imensă pentru vederea și vederea dumneavoastră. Dacă nu sunt ținute la distanță, acestea pot deteriora suprafața ochiului, ceea ce ar putea duce la boli oculare și la degenerare legată de vârstă.
Prazul poate ajuta la combaterea radicalilor liberi datorită nivelului ridicat de antioxidanți și vitamina C. De asemenea, aceste legume, precum morcovii, pot fi o sursă excelentă de caroten și luteină, care sunt renumite pentru că ajută la îmbunătățirea vederii și la reducerea oboselii.
Cataracta este o afectiune a ochiului care poate duce la tulburarea cristalinului natural. În cele din urmă, poate provoca orbire și un număr mare de adulți peste 40 de ani din întreaga lume sunt afectați de această boală în fiecare an.
Dacă nu sunt prevenite, procedurile chirurgicale pot fi necesare pentru a restabili vederea bună. Cu toate acestea, compușii din praz, cum ar fi zeaxantina și luteina, s-au dovedit a crea o barieră de protecție împotriva cataractei.
Prazul este bogat în potasiu. Consumul regulat al acestui compus a fost considerat util pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale crescute. Prin îmbunătățirea contractilității mușchiului inimii, potasiul promovează fluxul de sânge și, prin urmare, oxigenul, prin corpurile noastre. Dilatand vasele de sange, nutrientul disponibil in cantitati mari in praz reduce riscul de infarct si boli.
Prazul este o sursă uimitoare de fibre. Conține între 1,8g și 9g de fibre la 100g de legume, în funcție de soi. În plus, fibra disponibilă în praz este atât solubilă, cât și insolubilă.
Prima garantează un proces regulat de digestie și poate fi o soluție pentru constipație. Al doilea tip de fibre va rămâne în sistemul dumneavoastră digestiv, curățând intestinele și favorizând mișcările intestinale.
Printre alte legume precum sfecla, telina si sparanghelul, prazul are proprietati diuretice incredibile. Au un conținut scăzut de sodiu, ceea ce favorizează eliminarea apei și a sodiului suplimentar din organism.
Prin scăparea de toxine și detoxifierea organismului, acest proces poate fi extrem de benefic pentru rinichii tăi. Diureticele naturale pot ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale și la reducerea retenției de apă și sare. Acest lucru ajută, de asemenea, la combaterea afecțiunilor pielii, cum ar fi celulita.
Prazul este bogat în vitamina C, care s-a dovedit a fi un antioxidant util în prevenirea cancerului. În timp ce daunele oxidative sunt adesea o cauză a tumorilor, vitamina C s-a dovedit eficientă pentru a promova sănătatea generală. Luptând împotriva radicalilor liberi, poate reduce posibilitatea ca celulele deteriorate să se transforme în cancer.
Prazul are un gust dulce de ceapă, este foarte versatil și are doar 31 de calorii la 100g de porție gătită! În plus, sunt aproape fără grăsimi, ceea ce le face hrana perfectă pentru oricine urmează o dietă strictă. De asemenea, ca multe alte legume verzi, sunt o sursă excelentă de apă și fibre.
Acest lucru creează un sentiment de sațietate și, prin urmare, ajută la evitarea supraalimentării. Datorită nivelului ridicat de proteine, aceste legume sunt grozave și pentru cei care merg la sală și pentru oricine caută să crească masa musculară.
Fiind sărac în calorii și având un indice glicemic scăzut, prazul este perfect pentru a fi introdus în dietele bolnavilor de diabet de tip 2. În plus, sunt o sursă excelentă de fibre și vitamina K, care sunt esențiale în această dietă specifică.
Prazul conține alicină, un nutrient dovedit a fi eficient pentru a proteja împotriva neuropatiei diabetice.
De asemenea, nivelurile ridicate de cupru și fier din praz pot ajuta la regenerarea celulelor deteriorate și la furnizarea nutrienților necesari creșterii.
Cu un nivel ridicat de vitamina K și calciu, prazul promovează activitatea proteinei osteocalcinei. Acesta a fost studiat ca fiind excelent pentru creșterea și întărirea oaselor. Introducerea prazului în dieta dumneavoastră vă va ajuta să reduceți riscul de osteoporoză și alte afecțiuni osoase.
Cu vitamina K mai mare, densitatea osoasa creste, creand protectie impotriva fracturilor sau distorsiunilor. În acest caz, este important să consumați praz proaspăt, mai degrabă decât fiert sau decongelat. Aceste două procese pot, de fapt, să limiteze vitamina K disponibilă pentru consum.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…