Din cuprinsul articolului
Inflamația este răspunsul defensiv al organismului la un agent străin; microbi, bacterii, substanțe chimice și chiar polen. Acest lucru se manifestă nu numai prin balonare, ci și prin alergii ale pielii, afte, erupții cutanate, umflarea mâinilor și picioarelor, oboseală, creștere în greutate, dureri musculare, dureri de cap și probleme gastro-intestinale.
Pe de altă parte, trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în sânge. Când mănânci alimente, corpul tău transformă toate caloriile pe care nu trebuie să le folosească în trigliceride, motiv pentru care este cea mai comună grăsime pe care oamenii o au în corpul lor.
Acumularea acestui tip de grăsime poate duce la boli grave de inimă. A fi supraponderal, a consuma cantități mari de alcool, a avea diabet și hiperglicemie ar face oamenii mai predispuși la niveluri ridicate de trigliceride din sânge.
În ceea ce privește colesterolul, acesta este transportat în sânge în lipoproteine, care pot fi cu densitate scăzută (LDL), care sunt cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de colesterol „rău” sau de înaltă densitate (HDL), numit și colesterol „bun”.
Nivelurile crescute de colesterol LDL determină acumularea plăcii (depuneri de grăsime) în vasele de sânge, ceea ce poate duce la un atac de cord, un accident vascular cerebral sau alte probleme de sănătate, explică Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui din SUA.
Se recomandă consumul de ceapă, întrucât, datorită componentelor sale antioxidante, combate inflamația, scade trigliceridele și scade nivelul de colesterol, protejând sănătatea inimii. De asemenea, este de remarcat faptul că această legumă este bogată în vitamina C.
Pe de altă parte, se spune că ceapa ajută la scăderea tensiunii arteriale, deoarece conține aliină și antioxidanți care favorizează relaxarea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sângelui, potrivit Tua Saúde.
„În plus, ar putea exercita o acțiune antiplachetă, reducând riscul formării de cheaguri de sânge care provoacă boli precum un accident cardiovascular”, precizează sursa.
În plus, este bogată în fibre solubile care reduc probabilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare, insuficiență cardiacă și atacuri de cord, potrivit Federației Spaniole a Inimii.
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…