Sari la conținut

Leguma care ajutând la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Trebuie mâncată zilnic

cheaguri de sange
Sursă foto: Pixabay
alimente care pot forma cheaguri de sange

Leguma care ajutând la prevenirea formării cheagurilor de sânge.  De-a lungul anilor, cercetătorii au arătat că persoanele care mănâncă în mod frecvent usturoi, își reduc riscul de a face cancer de colon, scade tensiunea la persoanele cu hipertensiune arterială. Această legumă ajutând la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

În ciuda proprietăților utile, există unele contraindicații pentru consumul acestuia. Consumul excesiv de usturoi poate avea unele efecte secundare și contraindicații pentru anumite persoane. Iată câteva dintre acestea:

Probleme gastrice: usturoiul poate provoca arsuri la stomac, flatulență, balonare și diaree la unele persoane. Persoanele cu sensibilitate gastrică sau suferind de afecțiuni gastrointestinale precum boala de reflux gastroesofagian sau sindromul de colon iritabil ar trebui să evite consumul excesiv.

Substanța care poate inhiba anumite enzime responsabile de coagularea sângelui

Tulburări de coagulare a sângelui: usturoiul conține alicină, o substanță care poate subția sângele și inhiba anumite enzime responsabile de coagularea acestuia. Persoanele care urmează tratamente anticoagulante sau suferă de tulburări de coagulare, cum ar fi hemofilie, ar trebui să evite consumul excesiv de usturoi.

usturoi crud
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Reacții alergice: unele persoane pot fi alergice la usturoi sau pot prezenta sensibilitate la acesta. Consumul de usturoi poate provoca simptome precum erupții cutanate, mâncărimi, umflături sau dificultăți în respirație la persoanele alergice.

Interacțiuni medicamentoase: usturoiul poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv cele anticoagulante, medicamentele pentru controlul tensiunii arteriale și medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene (AINS). Consumul de usturoi poate crește riscul sângerărilor și poate interferează cu eficacitatea medicamentelor.

Tulburări digestive și renale: usturoiul poate avea un efect iritant asupra sistemului digestiv și rinichilor. Persoanele care suferă de inflamații ale stomacului, ulcer gastric sau insuficiență renală ar trebui să evite consumul excesiv de usturoi.

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului

Leguma comentată este folosită în alimente în cantități mici și conține foarte puține calorii, grăsimi, proteine ​​și carbohidrați. Efectul său de vindecare se datorează enzimelor și compușilor unici pe care îi conține.

Usturoiul este cunoscut pe scară largă pentru capacitatea sa de a lupta împotriva bacteriilor, virușilor, ciupercilor și chiar a paraziților.

Alicina, componenta activă a usturoiului proaspăt zdrobit, are proprietăți antivirale și este, de asemenea, eficientă împotriva unei game largi de bacterii, inclusiv a tulpinilor multirezistente de E. coli.

„Alicina are proprietăți antifungice, inclusiv împotriva Candida albicans, care provoacă infecții fungice. Acțiunea sa antiparazitară ajută la combaterea paraziților intestinali majori, inclusiv Giardia. Această substanță poate ajuta la inhibarea creșterii bacteriilor rezistente la meticilină, Staphylococcus aureus, spune dr. Strokov.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel