Sari la conținut

Leguma care ajută la combaterea diabetului și la scăderea nivelului de colesterol

diabet
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

O dietă sănătoasă ajută la prevenirea bolilor, cum ar fi diabetul și reduce colesterolul rău.

Timp de mulți ani, profesioniștii din domeniul sănătății au recomandat consumul de alimente naturale, cum ar fi legumele, deoarece acestea sunt pline de nutrienți, care contracarează diferite afecțiuni. De exemplu, există una în special care combate diabetul și scade nivelul colesterolului.

Pe de o parte, diabetul este „o boală cronică ce apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu folosește eficient insulina pe care o produce”, explică Organizația Panamericană a Sănătății (OPS).

El adaugă că, în timp, diabetul necontrolat dăunează grav diferitelor organe și sisteme ale corpului, în special nervilor și vaselor de sânge.

Colesterolul, pe de altă parte, este o substanță ceroasă de care organismul are nevoie pentru a fi sănătos, dar în cantități corecte. Atunci când nivelul colesterolului este ridicat, se pot forma depozite în artere, punând în pericol sănătatea inimii, potrivit Institutului Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui din SUA.

În timp, aceste depozite cresc și îngreunează circulația sângelui prin vasele de sânge. Uneori, aceste plăci se pot și rupe și pot forma un cheag care provoacă un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Acesta este motivul pentru care ar trebui utilizate de preferință grăsimile naturale și ar trebui evitate grăsimile care sunt produse în urma unor procese de producție îndelungate.

Ei bine, așa cum am menționat, leguma care ajută la combaterea diabetului și la scăderea nivelului de colesterol este spanacul, iar acest lucru se datorează faptului că „fibrele (una dintre componentele sale) sunt un nutrient cu multiple efecte pozitive asupra organismului. Printre acestea se numără și faptul că favorizează un mai bun control al glicemiei. De asemenea, ajută la menținerea unei greutăți corporale adecvate, precum și a unor niveluri controlate de trigliceride și colesterol în sânge”, indică site-ul Mejor con Salud.

dieta de primăvară

Acestea sunt proprietățile și utilizările medicinale ale spanacului

Datele Departamentului de Agricultură al Statelor Unite indică faptul că o porție de 100 de grame de spanac conține 28,1 micrograme de vitamina C, 34% din recomandarea zilnică pentru o persoană adultă. Această legumă conține, de asemenea, vitamina K, fibre, fosfor și tiamină. Cele mai multe calorii din spanac provin din proteine și carbohidrați.

Aceasta este o plantă care conține fier, calciu și magneziu. Medical News Today atrage atenția că lipsa fierului din alimentație afectează eficiența cu care organismul folosește energia, motiv pentru care această legumă este benefică.

Ca sursă a acestui mineral, spanacul ajută la prevenirea apariției anemiei, deoarece furnizează 2,71 miligrame de fier la 100 de grame, o proporție care o depășește pe cea a cărnii, potrivit site-ului Cuerpo Mente. Deși fierul de origine vegetală este absorbit cu mai mare dificultate decât cel provenit din produse de origine animală, vitamina C, atât din spanacul propriu-zis, cât și din alte alimente, favorizează parțial asimilarea acestuia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel