Leguma banală care protejează ficatul de efectele consumului de alcool. În cât timp sunt anihilate toxinele

În momentul în care o persoană consumă alcool, enzimele de la nivelul ficatului descompun alcoolul consumat, dar acest proces provoacă leziuni la nivelul celulelor hepatice. De asemenea, consumul de alcool creşte nivelul de inflamaţie care se răspândeşte rapid în organism.

Potrivit ultimelor studii ştiinţifice, consumul de roşii în mod regulat protejează organismul de efectele dăunătoare ale alcoolului. Dr. Xiang-Dong Wang de la Tufts University din Boston şi echipa sa de cercetători au testat efectul benefic al tomatelor pe șoarecii de laborator expuși la alcool, scrie medicalnewstoday.com.

Efect protector asupra enzimelor hepatice

Astfel, cercetătorii au folosit pe șoarecii de laborator, zilnic, 100 de ml de alcool, echivalentul a aproximativ șapte băuturi alcoolice standard, pentru o perioadă de patru săptămâni.

În toate cele patru săptămâni de cercetări, trei tipuri de tomate au fost testate pe subiecţii experimentului. Datele analizei au arătat că, pudra de tomate a redus daunele cauzate în urma consumului de alcool la 90% dintre șoarecii de laborator.

Rezultatele obţinute sunt în concordanţă cu rezultatele la care au ajuns alte studii efectuate pe aceeaşi tema în trecut, conform cărora licopenul pe cont propriu, nu poate trata daunele de la nivelul ficatului.

Ross Grant, profesor de medicina în cadrul University of Sydney din Australia, şi echipa sa de cercetători au demonstrat ca echivalentul a doua băuturi alcoolice deteriorează ADN-ul celulelor neuronale in decursul a 15 minute, scrie sursa citată de antena3.ro.

Cu toate acestea, administrarea extractului de tomate ce conține licopen cu trei ore înainte de expunerea la alcool poate reduce semnificativ aceste daune. Consumul de roșii întregi ar putea oferi organismului protecția de care are nevoie pentru a lupta împotriva toxinelor dăunătoare ale alcoolului, au explicat autorii studiului.

Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C, potasiu și vitamina K. Cu un conţinut de 95 % apă și 5 % carbohidrați și fibre, roșiile conțin în medie doar 18 calorii. Tomatele oferă rapid senzația de sațietate şi ajută la scăderea în greutate.

Printre beneficiile consumului de roșii se numără și îmbunătățirea aspectului tenului. Roșiile sunt bogate în licopen care ajută la prevenirea arsurilor solare. Totodată, roșiile sunt bogate în potasiu, un micronutrient esențial pentru buna circulație a sângelui, dar și vitamina K.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: