Din cuprinsul articolului
Alimente alcaline. Această legumă este un adevărat izvor de sănătate. Nu are contraindicații și face minuni în organism, de aceea este bine să fie consumată zilnic.
Castravetele este o legumă ce nu ar trebui să lipsească nicio zi din meniul nostru. Beneficiile castravetelui în organism sunt uriașe.
Castravetele este cea mai bogată legumă în apă (95%), reprezintă și un alcalinizant puternic, un aliment hidratant, cu mulți antioxidanți în compoziție (inclusiv importanții lignani). Lariciresinolul, pinoresinolul și secoisolariciresinolul sunt trei lignani asociați cu un risc diminuat de dezvoltare a afecțiunilor cardiace, precum și a mai multor tipuri de cancer (cancer mamar, cancer uterin, cancer ovarian și cancer de prostată).
Castraveții sunt bogați și în vitaminele K și C, dar și în mineralele alcaline calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, seleniu, cupru, mangan, fier si zinc.
Castravetele poate fi consumat zilnic în primul rând datorită conținutului mare de apă, dar și pentru că abundă în alți nutrienți care ne hidratează foarte bine. Leguma miraculoasă previne diabetul, susține sănătatea rinichilor, ameliorează durerile musculare, ne ajută să avem un păr mătăsos și unghii puternice, ne îmbunătățește digestia și tensiunea arterială.
Iată cât de benefic este castravetele și ce proprietăți grozave are
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…