Proiectul de lege privind vaccinarea a fost transmis, de către Ministerul Sănătății, Guvernului, iar în următoarele săptămâni va ajunge la Parlament, a anunțat, sâmbătă, dr. Florian Buicu, președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, la conferința RoVaccin 2017 „Vaccinarea, urgență de sănătate publică”.
„Legea vaccinării este necesară, deja are un an și jumătate de când grupul de lucru constituit împreună cu Ministerul Sănătății a scos o primă formă. O așteptăm la Parlament. Vă asigur de toată deschiderea Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților ca această lege să aibă o formă agreată și repede, astfel încât problemele legate de lipsa vaccinării să fie rezolvate”, a precizat Buicu.
El a adăugat că proiectul cuprinde diverse variante, de la prevederea obligativității, inclusiv amenda, până la asumarea responsabilității părintelui privind copilul.
„Proiectul va intra în dezbatere în Parlament, toate vocile vor fi auzite fără niciun fel de problemă, trebuie respectate câteva principii — interesul superior al copilului, o acoperire vaccinală corectă în România, dar, pe de altă parte, în urma dezbaterilor în Parlament, o să vedem care va fi forma votată”, a spus Buicu.
El a precizat că este o discuție amplă în ceea ce privește „obligativitatea statului de a asigura vaccinurile, obligativitatea sistemului de sănătate publică din România de a asigura, în conformitate cu standardele impuse de OMS, o acoperire vaccinală suficientă, obligativitatea medicului de familie de a face vaccinarea, a direcțiilor de sănătate publică și a Ministerului Sănătății de a asigura aprovizionarea, lanțul de frig, obligativitatea din toate punctele de vedere”.
„Domnul profesor Streinu-Cercel, în calitate de medic, a susținut foarte clar obligativitatea vaccinării. Dacă obligăm sistemul, dacă obligăm medicii, este corect să folosim modelul utilizat al altor țări europene prin care vaccinarea este obligatorie”, a susținut Buicu.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…