Legătura surprinzătoare dintre mușchii gambei și demență. Cât de gravă este slăbiciunea musculară?

Legătura surprinzătoare dintre mușchii gambei și demență. Cât de gravă este slăbiciunea musculară?

Pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința să ne pierdem memoria. Ați putea asocia declinul cognitiv și demența ca o parte normală a îmbătrânirii. Deși există modificări cognitive normale care apar odată cu vârsta, demența nu este una dintre ele.

Deci, ce anume determină cine va suferi de demență și cine nu? Știați că există o legătură între creierul nostru și puterea gambei? Declinul cognitiv poate părea inevitabil odată cu înaintarea în vârstă, dar nu trebuie să fie.

Cercetări recente au descoperit o asociere între puterea gambei și tensiunea arterială. Se crede că acestea pot determina riscul nostru de a dezvolta tulburări cognitive, cum ar fi demența.

Tensiunea arterială și funcția creierului

Auzim adesea despre pericolele hipertensiunii arteriale (cantitatea de presiune pe care o folosește inima pentru a împinge sângele în diferite părți ale corpului) pentru sănătatea inimii. Dar, tensiunea arterială scăzută poate fi o preocupare pentru sănătatea creierului nostru.

Studii recente au descoperit că tensiunea arterială scăzută este un predictor al declinului cognitiv. Acest lucru îl face un factor de risc pentru demența la persoanele în vârstă. Când tensiunea arterială este scăzută, fluxul de sânge în zone ale creierului nostru este scăzut, atunci când stăm jos sau stăm în picioare. Odată cu lipsa fluxului sanguin vine și lipsa de oxigen și de nutrienți esențiali pentru a susține funcția creierului nostru.

Restricționarea acestor nutrienți poate provoca daune ireversibile creierului nostru pe măsură ce îmbătrânim. Pe de altă parte, tensiunea arterială crescută poate crește și riscul de demență. Hipertensiunea arterială poate deteriora vasele de sânge fragile din creier. Acest lucru poate afecta partea creierului pe care o folosim pentru memorie și gândire critică.

Tensiunea arterială poate juca un factor important în sănătatea creierului nostru. Deci, cum putem evita asta? Menținerea unui interval sănătos al tensiunii arteriale este mai ușor de spus decât de făcut. Dacă suferiți de tensiune arterială neregulată, discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament. Cei cu hipertensiune arterială pot fi capabili să o trateze cu modificări ale stilului de viață. Scăderea în greutate, eliminarea sării, o dietă echilibrată și încorporarea exercițiilor fizice regulate pot ajuta.

Legătura surprinzătoare dintre mușchii gambei și demență

Dacă tensiunea arterială poate fi vinovatul ascuns al riscului de demență, unde intră mușchii gambei în această poveste? Tensiunea arterială scăzută poate avea mai multe cauze. Cea mai frecventă cauză este debitul cardiac scăzut.

Aceasta înseamnă că inima ta nu pompează suficient sânge de care are nevoie. Aceasta înseamnă că nu se returnează suficient la inimă din partea inferioară a corpului. Mușchiul soleus din gambele noastre este responsabil pentru pomparea sângelui înapoi la inimă atunci când este contractat. Acesta este mușchiul care merge de la spatele genunchiului până la gleznă.

Când acest mușchi este slăbit, ne poate crește riscul de accident vascular cerebral și alte probleme de sănătate. Cauzele comune ale slăbiciunii sau pierderii musculare în această zonă includ un stil de viață sedentar, leziuni ale măduvei spinării și malnutriție.

Cum să reduceți riscul de demență

Pe lângă menținerea tensiunii arteriale în formă maximă, menținerea forței mușchilor gambei este crucială. Menținerea forței musculare de-a lungul vârstei poate ajuta la prevenirea diferitelor probleme legate de vârstă. De asemenea, ne poate crește calitatea vieții.

Pe măsură ce îmbătrânim, anumite condiții ne pot determina să ne scădem nivelul de activitate. Pierderea musculară legată de vârstă este o cauză comună a creșterii stilului de viață sedentar la vârstnici. Pentru a combate acest lucru, este important să mențineți o activitate fizică regulată pe măsură ce înaintați în vârstă.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă adulților peste 65 de ani să se miște.

  • Tot ce ai nevoie este să faci 75-150 de minute de activitate de intensitate moderată-viguroasă în fiecare săptămână, împreună cu două zile de antrenament de forță. Exercițiile de antrenament de forță ar trebui să lucreze fiecare grup muscular major – picioare, șolduri, spate, abdomene, piept, umeri și brațe.

Prin urmare, menținerea unui interval sănătos al tensiunii arteriale și activitatea regulată de-a lungul vârstei vă poate reduce riscul de declin cognitiv. Cu o tensiune arterială adecvată pentru a vă pompa la creier și mușchi puternici pentru a ajuta la circulația sângelui, vă puteți reduce riscul de demență.

De asemenea, vă veți reduce riscul de a dezvolta alte afecțiuni de sănătate care ar putea apărea din fragilitatea și dezechilibrul tensiunii arteriale. Dacă simțiți că aveți oricare dintre aceste afecțiuni sau îngrijorări, discutați cu furnizorul de servicii medicale despre opțiunile de tratament. Obțineți întotdeauna autorizația de la medicul dumneavoastră înainte de a începe o rutină de exerciții.

Recent Posts

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre creier: La fel ca inima, acest organ complex nu se oprește niciodată

Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…

21 de minute ago

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

52 de minute ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

o oră ago

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

2 ore ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

2 ore ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

3 ore ago

Citeste si: