Din cuprinsul articolului
Puteți dezvolta cancer de vezică urinară atunci când consumați apa netratată! Medicul urolog Georghe Niță ne explică legătura dintre apa și riscul de a dezvolta cancer de vezică urinară.
Cancerul vezicii urinare apare în țesuturile vezicii urinare, care este organul din corp care deține urina. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, aproximativ 45.000 de bărbați și 17.000 de femei pe an sunt diagnosticați cu această boala.
Multe persoane cu cancer al vezicii urinare pot avea sânge în urină, dar nu au dureri în timpul urinării. Există o serie de simptome care ar putea indica cancerul vezicii urinare, cum ar fi oboseala, pierderea în greutate și sensibilitatea osoasă, iar acestea pot indica o boală mai avansată. Ar trebui să acordați o atenție deosebită următoarelor simptome:
„Urinarea cu sânge poate fi semnul unei tumori localizate la nivelul căilor urinare, de aceea, mai ales în asemenea situaţii, când nu sunt şi alte simptome, pacientul trebuie să nu ignore asta şi să meargă la medic pentru investigaţii suplimentare.
Ar putea fi vorba de un cancer, dar sunt şi alte afecţiuni care dau urinare cu sânge. În cazul altora, apar însă şi semne asociate. La calculi renali, de exemplu, ei dau şi dureri renale. O infecţie, o cistită dă şi usturimi micţionale, urinări frecvente, în afară de urinare cu sânge. De aceea, trebuie văzut de medic”, a atenţionat dr. Gheorghe Niţă, marţi, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.
Fumatul crește riscul de cancer al vezicii urinare. Fumatul provoacă jumătate din toate cazurile de cancer al vezicii urinare la bărbați și femei. Următorii factori cresc, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer al vezicii urinare:
„Putem preveni un astfel de cancer, dacă avem un stil de viaţă sănătos, dar important e să avem şi un diagnostic precoce”, mai spune medicul.
„Cine a analizat apa de fântână, dacă nu cumva e plină de nitriţi sau alte substanţe toxice care an de an se evacuează prin vezica urinară şi pot determina, în timp, apariţia unui cancer de vezică?
La fel, apa îmbuteliată în sticlă de plastic care a trecut peste vară, când este depozitată la temperaturi extreme, poate să favorizeze eliminarea unor substanţe toxice din plastic şi consumată pe termen lung poate să ducă la apariţia unor tumori la nivelul vezicii urinare”, a atenţionat dr. Niţă.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…