Categories: Ştiri sănătate

Legătura dintre alimentație și mătreață: lista alimentelor care intensifică apariția mătreții

Cu toții avem parte de acei mici fulgi jenanți pe păr din când în când. Mătreața poate rezulta din mai multe condiții. S-ar putea să observați mai mulți fulgi în timpul iernii, deoarece pielea și scalpul devin mai uscate. Mătreața dumneavoastră ar putea fi, de asemenea, din cauza faptului că nu vă spălați părul suficient sau complet. Asta pentru că uleiurile de pe scalp se pot acumula și pot provoca descuamarea. Unii oameni ar putea avea mătreață dacă au dermatită seboreică. Alții dezvoltă mătreață dacă au o creștere excesivă a ciupercii Malassezia.

În timp ce hidratarea, spălarea părului cu șampoane anti-mătreață, limitarea acumulării de produse pentru păr și gestionarea stresului ar putea să vă ajute să vă tratați și să vă gestionați mătreața, ar fi bine să vă uitați și la dieta dumneavoastră.

Potrivit WebMD, alimentele cu acizi grași omega-3 susțin pielea sănătoasă, iar biotina și zincul pot fi bune pentru părul tău. Cu toate acestea, dulciurile și alte alimente procesate pot declanșa organismul tău să producă mai mult ulei sau să favorizeze creșterea excesivă a drojdiei.

Alimente pe care să le eviți dacă ai mătreață

Ciuperca Malassezia, alte ciuperci și drojdii pot scăpa de sub control dacă mâncați mult zahăr. Nu numai atât, dar prea multe dulciuri și băuturi zaharoase în organism vă cresc rapid nivelul de zahăr din sânge și de insulină.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ca urmare, corpul tău secretă hormoni care stimulează producția de ulei. Ciuperca Malassezia se hrănește cu uleiurile naturale ale corpului tău, lăsând acid oleic pe scalp. Acest acid oleic poate provoca mâncărimi la nivelul scalpului dumneavoastră sau pierderea celulelor pielii.

Un studiu din 2019, publicat în Journal of Investigative Dermatology, a analizat modul în care dieta ar putea afecta persoanele cu dermatită seboreică.

Cercetătorii au analizat dietele a peste 4.000 de persoane, unde 14,5% dintre acestea aveau dermatită seboreică. Persoanele care mâncau mai multe fructe aveau un risc mai mic de afecțiune a pielii. Cei care au consumat alcool, cartofi și carne procesată și neprocesată au fost mai predispuși să aibă dermatită seboreică. Acest lucru s-a întâmplat în special în cazul femeilor.

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

20 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

50 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: