Din cuprinsul articolului
Şosetele înmuiate în oţel cu apă „scot” răceala din corp, bicarbonatul folosit în bucătărie este bun şi contra candidozei sau pentru a scăpa de durerile de gât, iar ceaiul de mentă tratează diareea.
Din gura bătrânilor au ajuns direct în reţetele medicilor. Multe din leacurile băbeşti nu sunt de lepădat şi, în plus, sunt garantate de experienţă. Comprese cu cartofi raşi şi gargară cu sare sau bicarbonat pentru dureri în gât, şosete înmuiate în oţet pentru scăderea febrei, spălături vaginale cu bicarbonat anti-candidoză, infuzie de tei pentru insomnii şi ceai de mentă pentru diaree- acestea sunt cele mai cunoscute, dar şi cele mai eficiente leacuri băbeşti. Medicii pledează în favoarea lor.
Cartofi raşi pentru roşu în gât. Leac din bătrâni, cataplasmele cu cartofi raşi vindecă „roşul în gât”. Puneţi cartofii raşi într-un tifon sau într-un săculeţ, stropiţi-l cu spirt, după care aplicaţi pe gâtul inflamat timp de câteva minute. „Sunt eficiente şi în cazul durerilor de cap şi calmează tusea seacă”, spune medicul pediatru Rodica Nanu, de la Clinica Medicover din Bucureşti.
Oţet. Picioarele umflate se tratează cu băi de apă călduţă amestecată cu trei-patru pahare de oţet de mere. Menţineţi până simţiţi că picioarele s-au odihnit. Nu le ştergeţi, lăsaţi-le să se usuce de la sine, iar dacă aveţi dureri puternice înveliţi picioarele în comprese cu oţet. Şosetele înmuiate în oţet şi frecţiile cu oţet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica scotea răceala din corp şi scădea febra. „Pentru copiii sub doi ani recomand părinţilor să le stropească şosetele de bumbac cu oţet, nu cu spirt sau ţuică pentru că se pot intoxica cu alcool. Este bine să dilueze oţetul cu apă (o măsură de apă la una de oţet)”, este sfatul pediatrului.Medicul are şi mai multă încredere în cataplasmele cu apă caldă, pentru scăderea febrei. „Înmuiaţi o cârpă mai mare sau un cearşaf în apă caldă şi înveliţi copilul de la subraţ până la genunchi, evitând extremităţile. Îndesaţi cârpa în zona inghinală, pe acolo trec vase mari de sânge. Apa trebuie să fie caldă (36 de grade), în niciun caz rece, pentru că poate face şoc hipotermic. Mulţi copii au ajuns la reanimare din cauza asta”, adaugă ea.
Gargara cu sare e un remediu bun pentru durerile în gât. „Amestecaţi o linguriţă de sare la un litru de apă şi faceţi gargară după masă sau oricând apar dureri. Nu mâncaţi o jumătate de oră ca să-şi facă efectul”, recomandă pediatrul.
Bicarbonatul ţine candidoza sub control. Spălăturile vaginale cu bicarbonat ţin în frâu candidoza şi ameliorează simptomele (mâncărime, secreţii abundente). „Amestecaţi un litru de apă călduţă cu 20 de grame de bicarbonat de sodiu şi faceţi spălături vaginale seara, înainte de culcare, trei zile la rând. După cura cu bicarbonat, e necesar să începeţi tratamentul cu antifungice, pentru a trata şi cauza bolii”, re co mandă conf. dr. Petre Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul „Euroclinic”.
Ceaiuri împotriva tusei şi a insomniilor
Un medic specialist în îngrijiri paliative, care de ani de zile se ocupă de fenomenele…
Durerea sau alt disconfort în zona inghinală poate însemna cancer de prostată, o afecțiune care,…
Sunt ieftine, atractive, convenabile, iar oamenii le mănâncă în fiecare zi. Alimentele ultraprocesate sunt ușor…
Horoscopul runelor pentru săptămâna 18-24 noiembrie, interpretat de Mihai Voropchievici, anunță o perioadă cu emoții…
Datele referitoare la pensionare în România relevă o schimbare semnificativă în dinamica populației active și…
Mihai Voropchievici a identificat cei mai romantici nativi din zodiac, subliniind caracteristicile lor unice în…